16. juni 2021
Det er Camilla Hansen, som står for maden til selskaber op til 80 personer og mad ud af huset. Foto Jette Bundgaard.
gallery icon

Se billedserie

Det er Camilla Hansen, som står for maden til selskaber op til 80 personer og mad ud af huset. Foto Jette Bundgaard.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forpagtere lukker a la carte delen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forpagtere lukker a la carte delen
Holbæk - 07. juni 2021 kl. 07:00
Af Jette Bundgaard

I juni måned sidste år flyttede Pia Olsen og Camilla Hansen deres restaurant, Route 155, fra Kalundborgvej til Tuse Forsamlingshus, hvor de blev forpagtere. Nu lukker de á la carte-delen og vil i stedet satse på selskaberne og mad ud af huset.

- I lyset af hele corona-situationen har det reddet os, at vi flyttede. På den tidligere adresse ville vi ikke have haft mulighed for at tilpasse forretning til situationen. Det var lokalerne simpelthen ikke store nok til, fortæller Camilla Hansen.

Bag flytningen lå blandt andet ønsket om at satse noget mere på de store og små selskaber, som både Camilla Hansen og Pia Olsen holder meget af. Samtidig betød corona-nedlukningen, at take away-delen rigtigt fik vinger og blev utroligt populær. Det er de to områder i vækst, der nu betyder, at á la carte restauranten må lukke.

Der er simpelthen ikke kræfter nok til det hele, og de to restauratører synes desuden, at det virker uoverskueligt at skulle ansætte nyt personale til restauranten:

- Under den første nedlukning beholdt vi medarbejderne med lønkompensation, men anden gang blev vi nødt til at fyre dem. Det er stadig lidt usikkert med coronaen, og man ved ikke, om smittetallet i kommunen pludselig stiger, så der kommer en ny delnedlukning. I den situation vil vi ikke stå med personale igen, forklarer Pia Olsen.

Route 155 oplever i disse uger en kæmpe efterspørgsel på selskaber. Mange mennesker har måtte udskyde den runde dag eller konfirmationen ikke én men hele to gange. Og nu skal det være:

- Det er jo blevet til +1 alt sammen, så man nu fejrer guldbryllup, den runde fødselsdag og så videre med et års forsinkelse, siger Camilla Hansen.

Mens avisen er på besøg i det hyggelige gamle forsamlingshus på Tuse Byvej, er der da også flere henvendelser både på telefonen og 'i døren' om selskaber.

Der er stort set booket frem til september, men husets lille sal, som tidligere var rammen for á la carte restauranten, bruges nu også flittigt:

- Det giver nogle flere muligheder, så vi kan holde to selskaber på én gang eller som i aften, hvor vi har to generalforsamlinger i huset samtidig, siger Pia Hansen.

Der er mere info på: www.route155.dk

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk