28. oktober 2020
Den først dråbe blod havde oprindelig premiere på Teatret Fair Play den 3. oktober sidste år. Hovedrollen spilles af Charlotte Amalie Kehlet. Foto Thomas Olsen.
Den først dråbe blod havde oprindelig premiere på Teatret Fair Play den 3. oktober sidste år. Hovedrollen spilles af Charlotte Amalie Kehlet. Foto Thomas Olsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forestilling, bog og podcast fra teatret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forestilling, bog og podcast fra teatret
Holbæk - 15. oktober 2020 kl. 20:00
Af Jette Bundgaard

Teatret Fair Play genopfører forestillingen om Kundbypigen. I forbindelse med repremiere udgives stykket i bogform, og der lanceres samtidig en podcast om forestillingens tilblivelse.

»Den første dråbe blod« er en fiktiv historie, som er baseret på sagen om den bare 15-årige pige fra Kundby, der lagde terrorplaner mod Sydskolen i Fårevejle Stationsby og Carolineskolen i København. Hun blev tiltalt for terror og idømt otte års fængsel.

På Teatret Fair Play har man brugt den kontroversielle historie som udgangspunkt for en forestilling, der undersøger, hvad der får en ellers helt almindelig pige til at bekende sig til sharia og jihad og lægge planer om bombeangreb og drab.

I forbindelse med at »Den første dråbe blod« får repremiere hos Fair Play på Borchsvej, har teatret samtidig valgt at udgive Robert Reinholds stykke i bogform.

Det er planen, at bogudgivelsen bliver den første i en række af udgivelser af nye børne- og ungdomsdramatiske tekster fra teatret.

- Teater Fair Plays publikum befinder sig i hele Danmark. Vores forestillinger har, om end de kan udspringe af en lokal historie, en relevans for børn og unge i hele landet, uanset postnummer. At vi som teater nu udgiver vores dramatik i bogformat, er derfor et logisk initiativ af såvel almen, som kunstnerisk interesse, udtaler Fair Plays kunstnerisk leder, Robert Parr i forbindelse med udgivelsen.

Foruden bogen er Fair Play også klar med en podcast med titlen: »Om Den første dråbe blod - En ungdomsforestilling baseret på sagen om Kundby-pigen.«

I podcasten fortæller instruktøren Robert Parr, dramatikeren Robert Reinhold og skuespillerne Charlotte Amalie Kehlet, Penille Albæk Andersen og Bo Carlsson om udviklingen af stykket.

Forestillingen spiller den 22. til 24. oktober samt den 12. til 14. november. Lørdag den 24. oktober klokken 15 er der bogreception på teatret i anledning af bogudgivelsen.

Der er mere info og billtter på: www.fairplay.dk. Her finder man også den omtalte podcast.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk