27. juli 2021
Gunnar Olav Schmidt kunne i sin københavner-lejlighed sjældent finde ro til at fordybe sig i en bog. Det kan han nu, hvor han er flyttet til et hus i Svinninge.
gallery icon

Se billedserie

Gunnar Olav Schmidt kunne i sin københavner-lejlighed sjældent finde ro til at fordybe sig i en bog. Det kan han nu, hvor han er flyttet til et hus i Svinninge.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forening vil have stilhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forening vil have stilhed
Opdateret 09. november 2016 kl. 07:56
Holbæk - 08. november 2016 kl. 16:01
Af Cecilie Lunding Tolversen

DSB har stor succes med stille-kupéer. Men nu skal det også være muligt, at tage stilheden med hjem. I hvert fald hvis det står til foreningen Vi elsker stilhed med mere end 1.200 medlemmer. Foreningen arbejder for, at det fremover skal være muligt at vælge en lejlighed i en stille-opgang, hvor reglerne for støj skal være skærpede. Derfor har foreningen netop sendt en ansøgning til Udlændinge-, integrations-, og boligministeriet, hvor den beder om lov til at lave en forsøgsordning. Formanden for foreningen Ilse Sand, er ikke i tvivl om, at lejlighederne ville blive eftertragtede for en bred gruppe mennesker.

- Vores store forbillede er DSB´s stille-kupéer. Der er rigtig mange mennesker, der vælger at sidde dér. Også selvom de ikke er særligt sensitive eller støj-følsomme, konstaterer Ilse Sand.

Et af de mange medlemmer i Vi elsker stilhed, der har været plaget af støj, er Gunnar Olav Schmidt. Han valgte i sommers efter to år i en larmende københavner-lejlighed at søge mod stilheden i et hus i Svinninge. Han forklarer, at larmen hovedsageligt kom fra overboens barn. Ofte var det trampen, væltede møbler eller legetøj. Og det varede hele dagen.

Som pensionist sad han sommetider hjemme om dagen. Bøjet over en bog slugte hans øjne linje efter linje og hans tanker var fuldstændig i bogens univers. Indtil der lød et ordentligt brag, og han med et sæt blev revet ud af sin koncentration. En stol væltede lige over hans hoved og en kampvogn buldrede hen over overboens gulv i en rivende fart. Overboens søn var igen i gang med sin daglige leg på det lydte trægulv.

- Jeg synes godt, man kan vænne sig til jævn larm ligesom fra trafikken, men der lød ofte høje brag, så det baldrede, og så er man jo ved at få et hjerteslag, fortæller han og fortsætter:

- Jeg er bestemt ikke særlig lydfølsom. Jeg er faktisk en gammel bondemand, og sådan nogle maskiner er der jævnt hen larm i. Min hørelse er heller ikke lige på toppen.

Alligevel blev støjen i lejligheden for overvældende. Selvom han snakkede godt med sin overbo og jævnligt blev lovet, at de ville sætte filt-dutter på stolene eller lægge tæpper, der hvor sønnen legede, så skete det aldrig. Derfor valgte han til sidst at flytte.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk