21. april 2019
Gadepræsten Peter Thyssen fra Odense holder foredrag i Jyderup Sognegård. Pr-foto: Hung Tien Vu
Gadepræsten Peter Thyssen fra Odense holder foredrag i Jyderup Sognegård. Pr-foto: Hung Tien Vu
Foto: Hung Tien Vu
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Foredrag om præstens gadearbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Foredrag om præstens gadearbejde
Holbæk - 23. september 2018 kl. 12:50
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Peder Thyssen er Korshærs- og gadepræst. Han kommer til Jyderup Sognegaard, hvor han fortæller sit opsøgende gadearbejde blandt Odenses hjemløse og marginaliserede. - Det bedste (og eneste) jeg kan gøre for dem, er at lytte til dem og respektere dem som mennesker, uden at dømme dem, siger Peder Thyssen.

Man hører ved foredraget om flere skæbner, men frem for alt, hvilken betydning det har, at kirken forlader sine beskyttende mure og opsøger de mennesker, som andre ser ned på - i bedste fald har medlidenhed med, og giver dem værdighed og håb.

- Mit mål med foredraget er at formidle, hvordan jeg arbejder på at bygge bro imellem den udsatte persongruppe, jeg møder på gaden - og det etablerede samfund. Det er jo udsatte mennesker, det er der ingen tvivl om, og de har ikke altid den samme styrke og de samme »redskaber« som vi andre, men de fortjener at blive mødt som alle andre, i øjenhøjde og med respekt. De er måske ikke så ressourcestærke fysisk og psykisk, men de har præcis de samme drømme, længsler og behov som dem, der ikke har samme form for udfordringer, blandt andet i forbindelse med misbrug, siger præsten i et telefoninterview.

Han får via sin præstegerning indblik i en lang række skæbner, og det er naturligvis noget, der påvirker ham.

- Men, jeg kan ikke gøre andet for dem, end det jeg gør, nemlig at møde dem med respekt og accept. Skal de ændre sig, skal det være dem selv, som gør det, tilføjer Peder Thyssen.

Arrangementet finder sted i Jyderup Sognegård, Elmevej 11, Jyderup, torsdag den 27. september klokken 19.00. Det koster ikke noget at deltage, og alle er velkomne.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk