27. oktober 2020
Holbæk Museum har markeret 80-året for Danmarks Besættelse og 75-året for befrielsen med både en udstilling og en bogudgivelse, nu følger Holbæk Museumsforening op med et foredrag 

Foto: Jette Bundgaard.
Holbæk Museum har markeret 80-året for Danmarks Besættelse og 75-året for befrielsen med både en udstilling og en bogudgivelse, nu følger Holbæk Museumsforening op med et foredrag Foto: Jette Bundgaard.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Foredrag om lokal modstandsgruppe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Foredrag om lokal modstandsgruppe
Holbæk - 22. september 2020 kl. 20:00

Holbæk: Onsdag den 30. september klokken 19 indbyder Holbæk Museumsforening til foredrag på Holbæk Museum. Emnet er modstandsgruppen, der virkede ved Kattrup Gods under Besættelsen.

Henning Bonde og Finn Jensen kommer og fortæller om den lokale historie og sætter den ind i en nationalhistorisk sammenhæng omkring besættelsestiden. De lokale hændelser under Besættelsen kan nemlig knyttes til begivenheder og ledende modstandsfolk, som fik stor betydning for, at Danmark ved krigens afslutning kunne blive anerkendt som allieret af sejrherrerne på trods af politikeres og myndigheders tætte samarbejde med tyskerne.

I forbindelse med foredraget vil man kunne høre modstandsfolkene selv fortælle om deres oplevelser på bevarede lydbånd.

På grund af Covid-19, er tilmelding nødvendig via email: bio@vestmuseum.dk, da der kun må være 50 gæster i foredragssalen.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk