16. december 2017
Søren Benthin kommer i Hjernesagen i Holbæk og fortæller om fysisk og mentalt at vende tilbage til livet efter en alvorlig helkopterulykke i 2008. Foto: Allan Nørregaard
Søren Benthin kommer i Hjernesagen i Holbæk og fortæller om fysisk og mentalt at vende tilbage til livet efter en alvorlig helkopterulykke i 2008. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Foredrag: Søren overlevede helikopterstyrt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Foredrag: Søren overlevede helikopterstyrt
Holbæk - 13. oktober 2017 kl. 06:05
Af Margit Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Søren Benthin overlevede mod alle odds et helikopterstyrt ved Kirke Såby i 2008. Men han blev hårdt kvæstet, og det har været en sej kamp at vende tilbage til livet, næsten som det var før.

Søren Benthin, Veksø, er gæst hos Hjernesagen i Holbæk-Odsherred, der sammen med afdelingerne i Roskilde-Lejre og Ringsted inviterer til foredrag og samvær den 19. oktober på friplejecentret Fjordstjernen i Holbæk.

Der begyndes med spisning, inden Søren Benthin fortæller sin dramatiske historie.

Han er uddannet brandmand og var - og er i dag - ansat i Beredskabsstyrelsen. På ulykkesdagen skulle han filme en hjemmeværnsøvelse på stationen i Kirke Såby.

Det foregik fra en helikopter, som pludselig styrtede cirka 75 meter ned på en boldbane og brød i brand.

Piloten blev dræbt, og Søren Benthin blev hårdt kvæstet med blandt andet en knust ryghvirvel, sammenklappede lunger og brækkede og bøjede ribben.

Lægerne på Rigshospitalets traumecenter troede ikke, han ville overleve.

Men efter fire dage i koma, vendte han tilbage til overfladen og kunne til sin store glæde bevæge tæerne.

Det betød, at han havde store chancer for at komme til at gå. Og to måneder efter på sin fødselsdag den 5. december tog han de første skridt.

Søren Benthin vil fortælle om ulykken, den fysiske genoptræning og de psykiske eftervirkninger.

Han følte skyld og frygtede, at han havde været skyld i ulykken. Men Havarikommissionens undersøgelse viste, at styrtet ikke var hans skyld.

Søren Benthin er tilbage i sit job på fuld tid, går på jagt, står på ski og har været udsendt til Pakistan for Beredskabsstyrelsen for at hjælpe til efter oversvømmelser.

Nogle husker måske, at Søren Benthin var journalist i DR's programserie »Med livet som indsats«.

Den 19. oktober vil tilhørerne møde en mand, der trods men efter ulykken, nyder livet. Han fortæller sin historie med humor og håber, han kan være til inspiration for andre.

Ilse Johansson, formand for Hjernesagen Holbæk-Odsherred, glæder sig meget til mødet med Søren Benthin og håber, mange vil være med.

Det koster 105 kroner for foredrag og tre stykker smørrebrød, og sidste frist for at betale og dermed melde sig til er den 14. oktober.

Mere om foredraget og betingelserne for indbetaling kan læses på afdelingens hjemmeside.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk