21. september 2019
Ford A?en ankommer fra Vestsjælland i 2012. Foto: Benjamin Olsen
gallery icon

Se billedserie

Ford A?en ankommer fra Vestsjælland i 2012. Foto: Benjamin Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ford A fra Holbæk er genopstået i Jylland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ford A fra Holbæk er genopstået i Jylland
Holbæk - 22. april 2019 kl. 12:24
Af Lisbeth A. Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 89 år gammel Ford A Tudor med rødder i Holbæk-området er genopstået i Jylland, hvor den forleden blev præsenteret ved Handest Station, hvorfra veteranjernbanen mellem Handest og Mariager kører.

Den blev indregistreret første gang den 16. april 1930 og er købt fra Holbæk Autolager i Smedelundsgade 21 i Holbæk. Bilen bar registreringsnummeret C 2062. C'et angiver det gamle Holbæk Amt.

Den første ejer var gårdejer Th. Larsen fra Sylemosegaard i Nyby ved Tølløse. Senere fik bilen andre ejere i Niløse og Vemmelev. Den var aktiv i 41 år - hvorefter den blev afregistreret og tilbragte 41 år i en lade.

I 2012 købte Benjamin Olsen fra Langå veteranbilen, som han har sat i stand sammen med sin veteranbanekollega Morten Saxtorff fra Arden. Den 40 hestes motor, der stammer fra 1931 men erstattede den oprindelige i 1959, var renoveret i forvejen, så de to kastede sig over karosseriet, der nærmest er genopbygget fra bunden.

Efter syv års arbejde er bilen atter kommet ud at trille, og måske de to jyske veteranbilsentusiaster lægger vejen forbi Korsbæk på deres tur ud i sommerlandet? Det kan de gøre med en topfart på 80-90 kilometer i timen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk