7. august 2020
Når klinisk diætist Heidi Olsen starter sit næste vægttabskursus, kommer det ikke kun til at handle om mad, men lige så meget om de følelser, som motiverer os til at spise. Foto: Elisa Hauerbach.
Når klinisk diætist Heidi Olsen starter sit næste vægttabskursus, kommer det ikke kun til at handle om mad, men lige så meget om de følelser, som motiverer os til at spise. Foto: Elisa Hauerbach.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forbindelsen mellem mad og følelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forbindelsen mellem mad og følelser
Holbæk - 29. juli 2020 kl. 20:00
Af Jette Bundgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Klinisk diætist Heidi Olsen har mere end 20 år års erfaring i sit fag. Hun modtager klienter til individuel vejledning i sin klinik på Holbækvej i Jyderup og holder desuden temaaftner, kurser og slankehold for mindre grupper.

Hendes nye kursus med start den 18. august har fokus på vægttab med udgangspunkt i spisemønstre og årsagerne til, at vi spiser på vores følelser.

Kurset henvender sig til dem, der allerede har prøvet at være på slankekur og måske har tabt sig, men også har taget det hele på igen.

Ifølge Heidi Olsen kan den manglende succes skyldes, at der mangler et vigtigt element, som forhindrer, at man når i mål med sit vægttab.

- Det handler nemlig ikke kun om mad, og hvad man spiser, men også om, hvorfor man spiser. Man kan have nok så meget fokus på, hvad man kommer på tallerkenen, hvor mange gange man spiser, og om man får rørt sig nok, og samtidig kæmpe med følelsesspisning, forklarer hun.

Heidi Olsen peger i den forbindelse på, at der kan være mange grunde til at spise, som ikke kun handler om at tilfredsstille en rumlende mave.

- Vi spiser også for at opnå nydelse eller dæmpe ubehagelige følelser som stress, angst, smerte og kedsomhed. Og det er ikke sikkert, at vi er bevidst om, at det er det, vi gør, siger hun og fortsætter:

- Vi tænker, at spisningen er problemet, men egentlig er spisningen ikke et problem, men en løsning. Hvis vi skal ændre følelsesspisningen, så skal vi have nogle redskaber, der hjælper os med at accepterer eller håndterer det reelle problem bagved.

For at skabe den nødvendige tryghed, så deltagerne kan åbne sig og dele deres udfordringer omkring følelsesspisning, er der sat et maksimum på syv deltagere til det kommende kursus.

F
oruden diætisten selv som underviser og gruppecoach vil to af undervisningsgangene blive holdt sammen med kognitiv terapeut Ann Louise Mygind.

Kurset holdes på Holbækvej 17 i Jyderup med mødegang én gang om ugen i otte uger og opstart 18. august.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk