15. april 2021
Kommunen får ansvaret for en øget testindsats på både folke- og privatskolerne. Her et glimt fra sidste års genåbning af Holbæk Private Realskole.
Kommunen får ansvaret for en øget testindsats på både folke- og privatskolerne. Her et glimt fra sidste års genåbning af Holbæk Private Realskole.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forbereder skole-genåbning uden at kende datoen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forbereder skole-genåbning uden at kende datoen
Holbæk - 23. februar 2021 kl. 11:22
Af Agner Ahm

Fokus var på genåbning af skolerne og en øget test-aktivitet, da blandt andre Holbæks borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S) mandag var til virtuelt møde med sundhedsminister Magnus Heunicke og flere andre ministre.

- Hovedbudskabet til os var, at der er en genåbning af skolerne på vej. Og det er os som kommune, der skal stå for en øget test-indsats på skolerne, forklarer Christina Krzyrosiak Hansen.

På mødet, hvor alle landets borgmestre var med, efterlyste borgmesteren selv mere præcise oplysninger om hvornår og hvordan.

- Men svaret var, at det kan man ikke sige endnu. Det forstår jeg godt. Men det giver sig selv, at jo før vi får besked, jo bedre forberedt kan vi være. Men i øvrigt er jeg nu ikke i tvivl om, at vi nok skal få løst opgaven, siger borgmesteren.

På mødet blev det slået fast, at det er kommunen, som har ansvaret for test på alle grundskoler, det vil sige både folkeskolerne og privatskolerne.

- Og det er fint, at vi i hvert fald på det punkt fik en tydelig melding, siger Christina Krzyrosiak Hansen.

Hun fortæller, at borgmestrene også brugte mødet til at signalere, at de meget gerne ser en snarlig genåbning af detailhandelen.

- Det skal selvfølgelig være forsvarligt, men det haster, siger borgmesteren.

Et svar på, hvornår der kommer liv i butikkerne, var der dog ikke. Ministrene signalerede høfligt, men tydeligt, at gårsdagens virtuelle møde først og fremmest handlede om skoler og test, beretter Christina Krzyrosiak Hansen.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk