26. juni 2019
Viceborgmester John Harpøth (DF) og borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S) tog sammen de første spadestik på L. C. Worsøesvej foran gæsterne, som blandt andre talte Odsherred Kommunes tidligere borgmester og nuværende bestyrelsesmedlem i Lejerbo, Finn Madsen (th.).
gallery icon

Se billedserie

Viceborgmester John Harpøth (DF) og borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S) tog sammen de første spadestik på L. C. Worsøesvej foran gæsterne, som blandt andre talte Odsherred Kommunes tidligere borgmester og nuværende bestyrelsesmedlem i Lejerbo, Finn Madsen (th.).
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Første spadestik: Boliger færdige til november

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Første spadestik: Boliger færdige til november
Holbæk - 23. januar 2019 kl. 08:52
Af Christina Quist
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er cirka seks år siden, at Holbæk Kommune og Lejerbo indgik en aftale om, at Lejerbo skulle opføre 100 såkaldte Startbo-boliger i Holbæk. Og efter flere års venten blev første spadestik til byggeriet så langt om længe taget tirsdag på L. C. Worsøesvej 8 i Holbæk.

At boligerne har været så længe undervejs, var også noget, der blev bemærket blandt talere ved første spadestik-arrangementet.

- Jeg har på Lejerbos vegne glædet mig til denne dag. Man kan sammenligne det lidt med en fødsel - efter rigtig mange aborter, lød det blandt andet fra Erik Fallesen, som er formand for bestyrelsen i Lejerbo.

Både han og en anden af talerne, John Harpøth (DF), som er viceborgmester og formand for klima- og miljøudvalget, fortalte også, at der til at begynde med ikke var nogen, der ville påtage sig opgaven med at opføre boligerne. Efterfølgende var der ligeledes problemer med at finde et sted, hvor boligerne kunne placeres.

- Men det lykkedes, og nu skal vi se fremad. Og i Lejerbo er vi glade for stå for byggeriet, og der er så meget brug for denne type boliger, lød det videre fra Erik Fallesen, som afsluttede sin tale med at sige, at Lejerbo er klar til at arbejde videre med at opføre flere boliger i Holbæk.

Husleje er under 3000 kr.
Mens det altså er Lejerbo Holbæk, der er bygherre på de 100 boliger på L. C. Worsøesvej, er det BM Byggeindustri, Hobro, der har total-entreprisen på projektet.

Sidstnævntes salgschef Mogens Madsen var også til stede tirsdag på L. C. Worsøesvej, hvor han udover at holde en tale også tog et spadestik efter borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S), John Harpøth samt Erik Fallesen.

Gårsdagens mange spadestik blev taget i en grusbunke, da jorden er hård på grund af frosten. Det betyder dog ikke, at der går lang tid, inden arbejdet på grunden begynder. For i februar går jordarbejdet i gang, og til november vil de 100 boliger, hvoraf 68 er etrumsboliger, 12 er torumsboliger og 20 er trerumsboliger, stå klar til indflytning.

De mindste boliger vil koste cirka 3450 kroner inklusive forbrug, men med en anslået boligstøtte på knap 500 kroner om måneden sniger prisen sig lige under 3000 kroner.

Da der er tale om almene boliger, vil det være Holbæk Kommune, som har den fulde anvisningsret til boligerne.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk