19. juni 2021
Viktor Træholt og Claus Heine begyndte så småt at arbejde på ideen om en MMA-klub i Holbæk for fem år siden. Nu er den en realitet. Foto: Jørgen Juul
gallery icon

Se billedserie

Viktor Træholt og Claus Heine begyndte så småt at arbejde på ideen om en MMA-klub i Holbæk for fem år siden. Nu er den en realitet. Foto: Jørgen Juul
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Første MMA-klub i Vestsjælland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Første MMA-klub i Vestsjælland
Holbæk - 26. oktober 2020 kl. 13:12
Af Jørgen Juul

Mark O. Madsen og Mads Burnell er et par af de meget kendte MMA-kæmpere i Danmark. De er professionelle og er med i den absolutte elite. Snart får de kolleger i Holbæk. Ikke nødvendigvis som elitekæmpere, men i hvert fald som MMA-folk. Holbæk MMA Fight Club er stiftet. Det er den første MMA-forening i Vestsjælland, og der har været stor interesse for den. 170 har meldt sig som interesserede i at være med i den nye, lokale MMA-klub, bestyrelsen er på plads, og man ved, hvor det hele kommer til at foregå. Det bliver i den tidligere Holbæk Badmintonhal, der nu er overtaget af Holbæk Private Realskole.

Det var tanken, at Holbæk MMA Fight Club skulle i gang med træningen den 4. januar 2021. Men starten kan blive udsat som følge af corona-restriktioner.

I MMA kombinerer man en række forskellige kampsporter. Det er boksning, thaiboksning, brydning, jiu jitsu, karate og taekwondo.

Mange fordomme
- Der er utroligt mange fordomme om MMA. Det hænger nok sammen med det, man ser på tv, hvor det er den absolutte elite, der kæmper. Det svarer til en slags Champions League i MMA. Men virkeligheden er, at MMA er en familie-idræt. En kampsport, hvor man behandler hinanden med respekt, hvor sikkerheden er høj og skaderne få. Der er færre, der kommer til skade i MMA end i håndbold og fodbold, siger 52-årige Viktor Træholt fra Mørkøv. Han er formand for Holbæk MMA Fight Club, og han er træner i Holbæk Karate-do. Viktor Træholt er også socialpædagog. Han og 49-årige Claus Heine, Svinninge, der arbejder med erhvervsudvikling, har mødt mange unge i lokalområdet, der har ytret ønske om at komme i gang med MMA.

Målgruppen er de 15- til 25-årige, drenge og piger, mænd og kvinder, siger de.

- Netop de unge mellem 15 og 25 føler nok mange gange, at der mangler tilbud til dem. Det kommer der nu, siger Viktor Træholt.

Viktor Træholt kan undervise i karate i den nye klub. Andre kan instruere i for eksempel boksning og brydning.

- Vi er i kontakt med en række instruktører, og vi vil have de bedste, siger Viktor Træholt.

Claus Heine, der altså også har været med i skabelse af den nye MMA-klub, kan blandt andet bidrage med sin erfaring fra erhvervsudvikling. Han er i øvrigt kasserer i Holbæk MMA Fight Club.

Ideen til foreningen blev født for fem år siden. Det seneste år er den blevet mere konkret, og i efteråret var der stiftende generalforsamling.

Siden har man skaffet de første sponsorer, fået en aftale om træningslokale med Holbæk Private Realskole og har fået hjemmeside og andre kommunikationslinjer op at køre.

- De, der kun kender MMA fra tv, har måske svært ved at se det som en familieidræt. Men det er det. Min egen datter har gået til MMA i både Roskilde og København og var vild med det, siger Viktor Træholt.

»En kampsport for alle«, lyder det fra Holbæk MMA Fight Club. »Har du overvejet at begynde til MMA? Måske har du bare lyst til at smide et par kilo. Du vil gennem MMA-træningen blive udfordret fysisk. Du vil få en bedre kondition, udholdenhed og styrke.

Det kommer til at koste 250 kroner om måneden at gå til MMA i Holbæk.

Glad forbundsformand
Der har været dyrket MMA i Danmark i en halv snes år, og Claus Skjoldborg-Larsen fra Odense er en af dem, der har været med fra starten. Han er med i Great Dane Fight Club i Odense, og han har i 10 år været formand for Dansk MMA Forbund. Han er glad for, at der nu er en klub på vej i Holbæk.

- Den klub byder vi rigtig meget velkommen. Det er en dejlig sport, der er kommer til Holbæk og Vestsjælland. Vi ved, at vores idræt har været udskældt, men forældre kan trygt lade deres børn gå til MMA. Det er mange år siden, MMA var en undergrundssport. Selv om det ser voldsomt ud, er det en idræt med stor sikkerhed, siger forbundets formand.

Buret, kampene foregår i, er nok en af de ting, som udefrakommende kan forbinde med noget voldsomt.

- Nogle tror, at der kæmpes i et bur, for at man ikke skal kunne slippe væk fra sin modstander. Sådan hænger det slet ikke sammen. Buret er en del af sikkerheden. I MMA er der meget brydning, mange fald og kast, og skulle det foregå i en boksering, ville deltagerne simpelt hen falde ud af ringen, og det ville være farligt. Derfor buret, siger Claus Skjoldborg-Larsen.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk