23. september 2018
Troels Pilemand (tv) og Michael Lysgaard er to plantemagere med både idealer og ambitioner. Deres virksomhed Plantemageren skal være et iværksættereventyr med eksport af millioner af flasker flydende urter uden at gå på kompromis med krav til økologi, bæredygtighed og kvalitet.
gallery icon

Se billedserie

Troels Pilemand (tv) og Michael Lysgaard er to plantemagere med både idealer og ambitioner. Deres virksomhed Plantemageren skal være et iværksættereventyr med eksport af millioner af flasker flydende urter uden at gå på kompromis med krav til økologi, bæredygtighed og kvalitet.
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flydende urter gør smagsløg glade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flydende urter gør smagsløg glade
Holbæk - 12. juni 2018 kl. 14:40
Af Margit Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et stænk af chili over købepizzaen, en teskefuld estragon i saucen, et skvæt basilkum i dressingen og et ordentligt pjask hvidløg i tzatzikien. Flydende urter fra Plantemageren i det gamle Askov Mejeri i Mørkøv gør både gourmeters, fastfoodfolks, børns og voksnes smagsløg glade.

Efter et smut i løvens hule på tv er det gået stærkt for de to iværksættere, økologer, idealister og plantemagere Michael Lysgaard og Troels Pilemand. De var startet med en drøm om økologisk planteskole i 2013 med udplantningsplanter til københavnere. Men det var op ad bakke, og de gik over til salg af frø og dyrkning af chiliplanter. Og ud af en chilisauce voksede ideen om en metode til at bevare krydderurters friske smag. Det tog halvandet år at udvikle de flydende urter.

- Vi var nået til et punkt, hvor vi kunne lukke og tage gæld med eller søge efter investorer. Vi valgte at gå på investorjagt. Principper er fine, men dur ikke, hvis du ikke har noget af have dem i, siger Michael Lysgaard til Nordvestnyt tirsdag.

De har nu ni stærke investorer, der som plantemagerne tror på mulighederne i de flydende urter ikke bare i Danmark uden at gå på kompromis med idealerne Og på det gamle mejeri er der plads til at udvide produktionen, ansætte mere personale og udvikle nye produkter.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk