19. oktober 2019
Den 17. juli stak en 18-årig mand af fra Jyderup Fængsel ved at ringe til sin kammerat, der kom og hentede ham. Det tilstod han torsdag ved Retten i Holbæk. Foto: Mik
Den 17. juli stak en 18-årig mand af fra Jyderup Fængsel ved at ringe til sin kammerat, der kom og hentede ham. Det tilstod han torsdag ved Retten i Holbæk. Foto: Mik
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flugtfange: Ringede til kammerat, der kom og hentede mig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flugtfange: Ringede til kammerat, der kom og hentede mig
Opdateret 07. december 2018 kl. 09:02
Holbæk - 07. december 2018 kl. 08:51
Af Anna Egeris Karstoft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Jeg havde ligget og sovet i seks timer, da jeg stak af. Jeg ringede til en kammerat, der kom og hentede mig, forklarede en 18-årig mand ved Retten i Holbæk, som torsdag tilstod at være flygtet fra Jyderup Fængsel den 17. juli i år.

Først en måned senere - den 17. august - var den 18-årige vendt tilbage til afsoning i Jyderup Fængsel.

Tiltalte, der havde lyst hår med undercut, og som var iført sorte nike-sko og en blå T-shirt, ønskede at få sagen behandlet som en tilståelsessag og havde derfor ingen forsvarsadvokat.

Han sad med foldede hænder, da han blev idømt 30 dages fængsel og desuden blev pålagt at betale sagens omkostninger.

- Jeg accepterer den, sagde den 18-årige om dommen, som dommeren beskrev som den typiske straf for at flygte fra et fængsel for første gang.

Jyderup Fængsel er et af landets otte åbne fængsler, hvilket betyder, at de indsatte har mulighed for at forlade det. Hvis de gør det uden tilladelse, betragtes det dog som undvigelse, hvilket indebærer, at de bliver overført til et lukket fængsel, når de vender tilbage eller bliver fanget, fremgår det af fængslets hjemmeside.

Ifølge Ole Hansen, der er inspektør i Jyderup Fængsel, kommer der cirka 500 indsatte igennem fængslet hvert år. Og i 2018 er der indtil videre ni personer, der er gået fra det åbne fængsel, hvilket betyder, at mere end 95 procent af de indsatte overholder reglerne om at blive på området.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk