23. juni 2021
Det tegner til, at der er et politisk flertal for at spærre for trafik der kommer ad Ringvej Syd, som skal svinge mod vest - til venstre - ad Gl. Skovvej i retning mod skolen.
gallery icon

Se billedserie

Det tegner til, at der er et politisk flertal for at spærre for trafik der kommer ad Ringvej Syd, som skal svinge mod vest - til venstre - ad Gl. Skovvej i retning mod skolen.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flertal stemmer for vejlukning nær skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Flertal stemmer for vejlukning nær skole
Holbæk - 07. maj 2021 kl. 14:50
Af Kaj Ove Jensen

Det tegner til, at bilisterne i Nr. Jernløse skal til at vænne sig til ændrede køremønstre i området ved skolen på Gl. Skovvej. I hvert fald har et flertal i Holbæk Kommunes klima- og miljøudvalg indstillet, at Gl. Skovvej spærres i vestlig retning i T-krydset ved Ringvej Syd. Sagen skal via økonomiudvalget til endelig afgørelse i kommunalbestyrelsen.

Bilisterne har fået en forsmag på, hvad der formentlig er i vente. I en forsøgsperiode fra marts til juli sidste år foretog kommunen nemlig en afspærring af vejen. Her var afspærringen sat op lidt øst for det skarpe sving ved indkørslen til skolen.

Det var en forsøgsordning, efter flere henvendelser fra forældre, der var bekymrede for skolebørnenes sikkerhed, fordi der ofte blev kørt stærkt i nærheden af skolen.

I juli sidste år blev afspærringen erstattet af en ny forsøgsordning i form af fire chikaner. De sikrede, at farten blev sat ned, da bilisterne blev tvunget til at skifte vejbane, med vigepligt.

I juli var meldingen, at chikanerne ville blive stående frem til september, hvorefter der skulle træffes en beslutning om, hvilken løsning der skulle være permanent. Det har trukket ud, men nu er sagen altså nået frem til politisk afgørelse.

Størst trafiksikkerhed

Kommunens administration har indstillet, at Gl. Skovvej spærres i T-krydset ved Ringvej Syd for trafik, der skal i vestlig retning, altså forbi skolen. Forløbet vil alligevel blive afbrudt, når Ringvejen forlænges mod nord, efter planen i 2024, hvor trafikken tvinges væk fra de mindre veje. Administrationen vurderer, at afspærringen giver den største trafiksikkerhed i området. Men chikanerne vil stadig give en øget trafiksikkerhed på strækningen.

- Det er et område, der tit har været fokus på, fordi der bliver kørt som en brækket arm. Jeg var ikke i tvivl om, at det var administrationens indstilling, jeg ville stemme for, siger udvalgsformand John Harpøth (DF).

Også Ole Brockdorff (S) og Karen Thestrup Clausen (EL) stemte for at spærre vejen permanent.

De to medlemmer fra Venstre, Karina Helmer og Christian Ahlefeldt-Laur­vig, stemte for løsningen med chikaner.

- Vi hørte fra mange, at det var ærgerligt, at der var lukket, da broen nær Vommevad Forsamlingshus blev renoveret. Vi synes, det giver god mening med chikanerne, og vi ser meget nødigt, at der bliver afspærret igen. Det er lidt en afvejning af de forskellige interesser, siger Christian Ahlefeldt-Laurvig.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk