23. maj 2019
Trods stor opbakning til demonstrationen tirsdag morgen mod at arbejde videre med planerne om at placere et biogasanlæg nord for Snævre indstillede et flertal i klima- og miljøudvalget at gå videre med sagen. Den skal dog afgøres i kommunalbestyrelsen den 23. januar.
Trods stor opbakning til demonstrationen tirsdag morgen mod at arbejde videre med planerne om at placere et biogasanlæg nord for Snævre indstillede et flertal i klima- og miljøudvalget at gå videre med sagen. Den skal dog afgøres i kommunalbestyrelsen den 23. januar.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flertal sender biogas-sag videre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flertal sender biogas-sag videre
Holbæk - 08. januar 2019 kl. 12:36
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Meget tyder på, at der vil være flertal i Holbæk Kommunalbestyrelse for, at der skal arbejdes videre med at placere et biogasanlæg nord for Snævre, syd for Nr. Jernløse og vest for Sdr. Jernløse.

arrow Læs også: Større flertal for biogas-placering

Kommunens klima- og miljøudvalg har behandlet sagen i formiddags. Her indstillede et flertal bestående af Socialdemokratiet, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti, at der skal arbejdes videre med dén placering.

Tidligt i morges var cirka 170 borgere samlet foran Holbæk Kommunes administrationsbygning for at protestere mod planerne.

Meldingerne forud for mødet - både fra partier i og uden for udvalget - peger i retning af, at et lille flertal er klar til at udpege området som hjemsted for et biogasanlæg. Området betegnes som Snævre Vest, fordi forslaget rykker placeringen 500 meter længere mod vest i forhold til det oprindelige forslag.

- Jeg er ikke bange for at sige ja til det her. I 2018 sagde 31 medlemmer af kommunalbestyrelsen ja til, at vi gerne vil være en grøn kommune. Nu må vi vise mandsmod. Hvis vi ikke gør det, giver det ikke mening, at vi vil være en grøn kommune, sagde John Harpøth til Nordvestnyt forud for mødet.

Mandag lagde borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S) et opslag ud på sin offentlige profil på Facebook. Her skriver hun, at hun personligt hælder mest til placeringen i Snævre Vest.

»Sandheden er, at der ikke findes nogen perfekt placering til et biogasanlæg. Der er jo ikke nogen af os, der drømmer om, at der bliver placeret et biogasanlæg i vores lokalområde. Derfor handler det for os politikere om at finde den mindst ringe placering blandt de muligheder, vi har«.

Borgmesterens partifælle Ole Brockdorff og Liberal Alliances Christian Ahlefeldt-­Laurvig stemte for Snævre Vest i udvalget.

Hvis alle medlemmer af byrådsgrupperne hos S og DF samt LA stemmer for, er der 15 stemmer for. Også ét af den radikale gruppes tre medlemmer, Jarl Falk Sabroe, er klar til at stemme for Snævre Vest, og dermed kan der være et flertal på 16 ud af 31 medlemmer for den placering, skriver dagbladet Nordvestnyt tirsdag.

Venstres medlem af klima- og miljøudvalget Peter Nilsson fortæller, at Venstre arbejder for en placering i Hagesholm-området.

SF og Enhedslisten stemmer ikke for Snævre Vest.

Hos Lokallisten for hele Holbæk Kommune fortæller gruppeformand Lars Qvist, at der kommer en melding efter klima- og miljøudvalgets møde i dag.

På udvalgets møde i formiddags tog i første omgang Peter Nilsson og Karen Thestrup Clausen (EL) initiativ til at benytte den såkaldte standsningsret, og det fik opbakning fra alle fem medlemmer. Det betyder, at indstillingen om at arbejde videre med placeringen i Snævre Vest ikke stopper i økonomiudvalget den 16. januar, men skal også en tur i byrådet den 23. januar.

Desuden blev det besluttet, at der mandag eftermiddag den 14. januar holdes et temamøde, hvor alle kommunalbestyrelsens medlemmer inviteres til at deltage. Her kan de få en bredere orientering og stille spørgsmål til de forskellige placeringer.

arrow Derfor er to biogas-placeringer røget ud
10. januar 2019 kl. 12:50 Opdateret: kl. 12:50
arrow Tæt afgørelse om biogas-placering
09. januar 2019 kl. 14:11 Opdateret: kl. 14:13

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk