19. maj 2019
Bevæbnet med en række forskellige bannere og plancher var cirka 70 borgere fra Sdr. Jernløse og omegn tidligt i morges mødt op ved kommunekontoret i Kanalstræde i Holbæk for at protestere mod planerne om et biogasanlæg.
gallery icon

Se billedserie

Bevæbnet med en række forskellige bannere og plancher var cirka 70 borgere fra Sdr. Jernløse og omegn tidligt i morges mødt op ved kommunekontoret i Kanalstræde i Holbæk for at protestere mod planerne om et biogasanlæg.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flertal for nej til biogasanlæg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flertal for nej til biogasanlæg
Opdateret 27. november 2018 kl. 14:39
Holbæk - 27. november 2018 kl. 11:51
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Alt tyder på, at det bliver et nej fra et flertal i Holbæk Kommunalbestyrelse til at placere et nyt biogasanlæg vest for Sdr. Jernløse, syd for Nr. Jernløse og nord for Snævre, skriver dagbladet Nordvestnyt tirsdag.

Forud for et møde i klima- og miljøudvalget i morges var meldingen fra Holbæk Kommunalbestyrelses to største partier - Socialdemokratiet (ni medlemmer) og Venstre (seks) - at de stemmer nej til biogasanlægget.

Enhedslisten (to), De Radikale (tre) og SF (et medlem i kommunalbestyrelsen) undlod at stemme, da der i økonomiudvalget i september skulle tages stilling til at sætte gang i lokalplanarbejdet med erhvervsområdet, inklusive et biogasanlæg.

Klima- og miljøudvalget og senere økonomiudvalget samt kommunalbestyrelsen skal i første omgang afgøre, om et forslag til kommuneplantillæg og lokalplan skal sendes i høring.

Flere borgere i lokalområdet har protesteret voldsomt mod planerne om et biogasanlæg. Og i morgenkulden og -mørket var cirka 70 modstandere med flere bannere fra klokken 7.30 i morges mødt op ved kommunekontoret i Kanalstræde i Holbæk.

Her skulle klima- og miljøudvalgets medlemmer fra klokken 8 holde møde, hvor biogasanlægget og erhvervsområdet ved Sdr. Jernløse skulle behandles.

Venstre har hidtil ment, at et biogasanlæg godt kunne passes ind i området. Men nye oplysninger om lugtgener ved et næsten nyt biogasanlæg ved Brande har fået gruppen til at sige nej til anlægget cirka 600 meter fra det nærmeste parcelhuskvarter i Sdr. Jernløse.

NGF Nature Energy står bag anlægget i Brande og det planlagte ved Sdr. Jernløse.

- Jeg tog en fridag i går og var i Brande, hvor jeg kunne konstatere, at det lugtede. Jeg ville selv blive tosset, hvis jeg havde det i min baghave, sagde klima- og miljøudvalgsmedlem Peter Nilsson (V) i morges før mødet.

Bevægelsen i Venstre var begyndt i weekenden, og efter Peter Nilssons tur til Brande i går var der enighed i gruppen om et nej.

I morges udsendte gruppeformand Carsten Andersen en officiel melding om partiets ændrede holdning.

Desuden kunne udvalgsmedlem Ole Brockdorff (S) foran kommunekontoret i morges kort fortælle til Nordvestnyt:

- En enig S-gruppe stemmer nej til biogasanlægget.

Resultatet af mødet i klima- og miljøudvalget i formiddags blev, at fire af fem medlemmer stemte for at forkaste hele indstilingen om at sende forslagene til kommuuneplantillæg og lokalplan for et erhvervsområde, inklusive biogasanlægget, i høring. De fire er John Harpøth (DF), Ole Brockdorff (V), Peter Nilsson (V) og Karen Thestrup Clausen (EL). Christian Ahlefeldt-Laurvig (LA) stemte for at sende forslagene i høring.

Fire medlemmer - fra S, V, EL og DF - foreslog, at der arbejdes videre med en anden placering af et biogasanlæg - uden at udpege et eller flere mulige steder. EL foreslog et mindre biogasanlæg.

Med resultatet - der dog også skal konfirmeres i økonomiudvalget og kommunalbestyrelsen - er arbejdet med både et biogasanlæg og et erhvervsområde vest for Sdr. Jernløse altså indstillet.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk