19. juli 2019
Først sagde partierne i Holbæk Kommunalbestyrelse nej til liberalt erhverv og kontorerhverv i Holbæk Sportsby i Holbæk. Men nu har de tilsyneladende skiftet mening. Foto: Peter Andersen
Først sagde partierne i Holbæk Kommunalbestyrelse nej til liberalt erhverv og kontorerhverv i Holbæk Sportsby i Holbæk. Men nu har de tilsyneladende skiftet mening. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flertal: Ja til privat erhverv i sportsbyen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flertal: Ja til privat erhverv i sportsbyen
Holbæk - 12. marts 2019 kl. 17:23
Af Christina Quist
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Virksomheder uden tilknytning til sport eller sundhed skal ikke have lov at etablere sig i de bygninger, der skal omkranse fodboldstadion i Holbæk Sportsby.

Det var både klima- og miljøudvalget og økonomiudvalget i Holbæk Kommune helt enige om for få måneder siden. Men nu har langt størstedelen af politikerne tilsyneladende skiftet mening. For alle partier i kommunalbestyrelsen med undtagelse af Enhedslisten er gået sammen om at lave en initiativsag til onsdagens kommunalbestyrelsesmøde.

Her indstiller de, at der laves et tillæg til den gældende lokalplan for sportsbyen, som giver mulighed for mere end kontorerhverv, som har en tilknytning til sport og sundhed. Derudover indstiller flertallet, at byggefelt B og C, som er placeret ved fodboldstadion, genudbydes med den ændring, at det bliver muligt at anvende 1. og 2. sal til liberalt erhverv og kontorerhverv uden direkte tilknytning til sport og sundhed. Lokalerne i stueplan må stadig kun benyttes til sportslige erhverv eller eksempelvis sundhedsklinikker.

Endeligt vil flertallet åbne for, at kommunalbestyrelsen efter et endt udbud af byggefelt B og C skal beslutte, om de udvidede anvendelsesmuligheder også skal omfatte et andet område, nemlig byggefelt D. Det er det område, hvor atletikstadion oprindeligt var placeret, inden det blev besluttet at flytte det.

Ifølge Christian Ahlefeldt-Laurvig (LA) har hans parti skiftet holdning, fordi byggefelt B og C skal genudbydes. Det er konsekvensen af, at handlen mellem Holbæk Kommune og entreprenør Morten C. Henriksen, som havde købt byggeretterne, er gået tilbage.

- Da køberen vandt udbuddet, fik han det alt andet lige med en rabat, fordi der var den restriktion på anvendelsesmuligheden i lokalplanen. Og han har så åbenbart fundet ud af, at han ikke kan bruge det med den restriktion, og så er det røget tilbage til kommunen. Og det må vi tage til efterretning, siger Christian Ahlefeldt-Laurvig og fortsætter:

- Vi er også af den holdning, at der bør være en merpris, når vi genudbyder det, fordi restriktionen fjernes. Hvis det skal genudbydes, skal vi have mest muligt ud af det. Og hvis vi får et merprovenu, skal det ned i kommunekassen, og så kan vi passende bruge det på idrætsfaciliteterne uden for Holbæk by, forklarer Christian Ahlefeldt-Laurvig, som mener, at man også ligeså godt kan tage fat på arbejdet med at byggefelt D nu.

Liberal Alliance har tidligere luftet tanken om, at man i dette byggefelt eventuelt kan placere en ny kommunal administrationsbygning eller et nyt plejecenter.

Liberal Alliance er kendt som modstandere af sportsbyen. Og derfor kan det måske undre nogle, at de nu går ind i sager om sportsbyen.

- Vi har hele tiden haft den holdning, at det er det rigtige projekt, men det forkerte tidspunkt. For alle i det daværende byråd vidste, at kommunens økonomi var til rotterne. Så det var en halsløs gerning at køre det igennem. Men fakta er, at nu er sportsbyen der om et øjeblik, og så må vi få det bedste ud af det, forklarer Ahlefeldt-Laurvig.

Enhedslisten står som de eneste ikke som afsender på initiativsagen.

- I Enhedslisten er vi ikke tilhængere af, at vi skal flytte kontorarbejdspladser og andre former for arbejdspladser ud af midtbyen. Og det er dét, der kommer til at ske, hvis vi gør det her. Der er masser af ledige lokaler inde i byen, og vi vil være rigtig kede af, at man flytter flere ting ud af byen, fortæller Karen Clausen (EL).

Læs mere om handlen af byggefelterne i dagbladet Nordvestnyt tirsdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk