18. september 2019
Nybyggerierne på havnefronten i Holbæk betyder, at parkeringspladserne flere steder er midlertidigt sløjfet, sådan som det er tilfældet i Brostræde. Snart etableres der formentlig 19 midlertidige pladser på grunden til højre, altså langs den østlige side af Brostræde.
gallery icon

Se billedserie

Nybyggerierne på havnefronten i Holbæk betyder, at parkeringspladserne flere steder er midlertidigt sløjfet, sådan som det er tilfældet i Brostræde. Snart etableres der formentlig 19 midlertidige pladser på grunden til højre, altså langs den østlige side af Brostræde.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere parkeringspladser på havn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere parkeringspladser på havn
Opdateret 10. januar 2019 kl. 14:47
Holbæk - 10. januar 2019 kl. 14:32
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Manglen på parkeringspladser ved boligblokkene på havnefronten i Holbæk er ikke blevet bedre af, at der for tiden er gang i flere byggerier. Det betyder, at nogle af pladserne langs stræderne er midlertidig inddraget.

Det har fået nogle beboerrepræsentanter ved Brostræde til at foreslå etablering af midlertidige parkeringspladser langs den østlige side af Brostræde, nord for Isefjords Allé, skriver dagbladet Nordvestnyt.

Arealet ejes af Holbæk Kommune, som har sat gang i arbejdet med at etablere cirka 19 midlertidige pladser. Efter at forslaget har været udsendt i naboorientering, har klima- og miljøudvalget indstillet til den videre behandling i økonomiudvalget og kommunalbestyrelsen at fortsætte arbejdet.

Når forslaget skal igennem en politisk behandling, skyldes det, at der skal gives en midlertidig dispensation fra bestemmelserne i lokalplanen. Her er arealet ­udlagt til kanal eller spejlbassin og promenade.

Desuden skal politikerne ind over, fordi der skal frigives 75.000 kroner til formålet fra en pulje på 500.000 kroner til småprojekter på havneområdet.

Klima- og miljøudvalget indstillede, at dispensationen tidsbegrænses til ét år.

- Vi bliver tit mødt af utilfredshed med parkeringsforholdene på og omkring havneområdet. Det kan være, nogle siger, at det her ikke er godt nok. Men nu er vi i udvalget enige om at få afprøvet i et års tid, om det er en god løsning, siger udvalgsformand John Harpøth (DF).

I et høringssvar fra Ejerforeningen Molehusene er der ingen modstand mod de midlertidige pladser. Samtidig noteres det, at når de nærliggende byggeriers råhuse er færdige, passer det med, at man måske i starten af 2020 kan begynde at etablere kanal eller spejlbassin på arealet.

Det kommer dog med stor sand­synlighed ikke til at ske.

- Der er ikke penge til det, fastslår John Harpøth.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk