8. august 2020
Holbæk Uddannelses- og Studiecenter (HUSC) i den tidligere kaserne på Anders Larsensvej i Holbæk huser både Professionshøjskolen Absalons sygeplejerskeuddannelse og Zealand Sjællands Erhvervsakademis uddannelse til finansøkonom.
Holbæk Uddannelses- og Studiecenter (HUSC) i den tidligere kaserne på Anders Larsensvej i Holbæk huser både Professionshøjskolen Absalons sygeplejerskeuddannelse og Zealand Sjællands Erhvervsakademis uddannelse til finansøkonom.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere har søgt lokal sygeplejerskeuddannelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere har søgt lokal sygeplejerskeuddannelse
Holbæk - 06. juli 2020 kl. 10:54
Af Morten D. Christensen og Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Søndag var det sidste chance, hvis man har planer om at gå i gang med en videregående uddannelse efter sommerferien.

arrow Læs også: Færre studerende på uddannelse: Absalon har droppet vinterhold

Ved middagstid udløb fristen for at søge optagelse på en uddannelse via kvote 1, og i løbet af eftermiddagen offentliggjorde landets uddannelsesinstitutioner så ansøgertallene for de forskellige uddannelser. Det gælder også sygeplejerskeuddannelsen i Holbæk, som udbydes af Professionshøjskolen Absalon.

Tallene herfra viser, at i alt 382 personer i år har søgt optagelse på den lokale sygeplejerskeuddannelse, der holder til på Holbæk Uddannelses- og Studiecenter (HUSC) i den tidligere kaserne på Anders Larsensvej samt på Holbæk Sygehus.

Det er 38 flere end sidste års 344 ansøgere, svarende til en stigning på cirka 11 procent.

Tallene omfatter også de ansøgere, der allerede i marts i år søgte optagelse via kvote 2. Blandt forårets ansøgere havde langt færre i år sygeplejerskeuddannelsen i Holbæk som deres første prioritet i forhold til året før.

Men når de friske kvote 1-ansøgere tælles med, har 86 i år haft sygeplejerskeuddannelsen i Holbæk som største ønske, og det er tre flere end sidste år - eller en stigning på fire procent.

Reelt er andelen af ansøgerne, som har den lokale sygeplejerskeuddannelse som første prioritet, dog faldet fra godt 24 procent sidste år til 22,5 procent i år.

Dette års andel af førsteprioritets-ansøgninger er dog stadig et procentpoint højere end i 2018, hvor den genåbnede sygeplejerskeuddannelse i Holbæk blev udbudt for første gang. Det år søgte 461 ind på studiet.

Pas på kannibalisering

Rektor på Professionshøjskolen Absalon, Camilla Wang, melder sig da også tilfreds med, at lidt flere i år har haft Holbæk-uddannelsen højest på ønskelisten - samtidig med, at også nye uddannelser i Kalundborg har trukket en del ansøgere.

- Det er superflot, at uddannelserne i Kalundborg bliver ved med at udvikle sig (samlet øget søgning 26 pct., red.), og det også meget glædeligt, at der er fire procent flere, som søger sygeplejerske-uddannelsen i Holbæk som første prioritet. Det viser meget tydeligt, at det har været en rigtig prioritering at åbne uddannelser i Nordvestsjælland, siger Camilla Wang til dagbladet Nordvestnyt mandag.

Det betyder dog ikke, at Holbæk skal forvente flere nye uddannelser lige rundt om hjørnet, selv om mange gerne ser, at den gamle seminarieby igen får en læreruddannelse.

- Man skal overveje nøje, om vi vil komme til at kannibalisere på andre af vores uddannelsessteder i en tid, hvor ungdomsårgangene falder; der er jo ikke så langt til Roskilde. Men i løbet af nogle år kan det måske godt komme på tale at åbne endnu en uddannelse i Holbæk, siger Camilla Wang.

Finansøkonom

På HUSC i Holbæk kan man også læse til finansøkonom - en uddannelse, der populært sagt er en filial af finansøkonomuddannelsen hos Zealand Sjællands Erhvervsakademi i Næstved, og derfor findes der ikke på nuværende tidspunkt lokale tal for Holbæk.

De kendes først, når studiepladserne er fordelt i slutningen af juli eller i løbet af august.

I år har i alt 426 søgt ind på finansøkonomuddannelsen hos Zealand, hvilket er 29 færre end sidste år.

arrow Rekordmange unge optaget på sjællandske uddannelser
28. juli 2020 kl. 00:15 Opdateret: kl. 21:00
arrow Absalon åbner for sygeplejerskestuderende
16. april 2020 kl. 08:36 Opdateret: kl. 16:46
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk