18. februar 2019
Renoveringen af broen på Hovedgaden i Svinninge går i gang i denne uge.
gallery icon

Se billedserie

Renoveringen af broen på Hovedgaden i Svinninge går i gang i denne uge.
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere broer skal renoveres og udskiftes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere broer skal renoveres og udskiftes
Holbæk - 10. september 2018 kl. 06:32
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I denne uge begynder arbejdet med at renovere broen over Svinninge Å på Hovedgaden i Svinninge. Det betyder, at der vil være afspærring og trafikomlægninger gennem hele byggeperioden, der ventes afsluttet ved juletid.

Faktisk er der to broer side om side ved åen. Den ene bro går over selve åen, mens den anden bro ved siden af går over en stitunnel. Begge broer skal have renoveret rækværker, fuger, belægninger og membraner.

Broen over åen er en gammel buebro, og Slots- og Kulturstyrelsen har udmeldt fredning på broen, og renoveringen skal derfor foregå, så de fredede dele bevares. Arbejdet med de fredede dele starter til oktober.

De to broer i Svinninge samt en bro ved St. Merløse har været udbudt i en samlet pakke. Licitationen er netop afsluttet, og opgaven blev vundet af entreprenørfirmaet Kentto, som derfor går i gang i Svinninge i næste uge, oplyser projektleder Erik Knudsen, Kommunalt Anlæg i Holbæk Kommune.

Den tredje bro i pakken ligger på Tåstrupvej mellem Nr. Vallenderød og St. Merløse. Den gamle bro er i så dårlig forfatning, at broen udskiftes helt.

Broen erstattes af en ny, færdigstøbt elementbro. De nye elementer skal bestilles i dette efterår for at kunne være klar til at montere på stedet i sommeren 2019. Holbæk Kommune regner med, at udskiftningen kan klares i sommerferien 2019, så skolebusserne generes mindst muligt. I arbejdsperioden vil der være en midlertidig bro til den lette trafik, forklarer Erik Knudsen.

Senere på året udbyder kommunen opgaven med yderligere fire broer, der skal renoveres i 2019. Den ene bropakke udbydes midt i oktober og indeholder udskiftningen af en lille bro over Regstrup Å på Ll. Knabstrupvej i Snævre. Den anden opgave i udbuddet drejer sig om nye broelementer på stibroen over Valdemar Sejrsvej i Holbæk.

Den tredje bropakke udbydes sidst i december, så opgaverne kan udføres i 2019. Den ene opgave handler om perrondækket over bus­terminalen på Holbæk Station. Dækket skal have udbedret fuger og revner, og hele topbelægningen udskiftes.

Desuden skal den gamle, fredede bro på Gl. Skovvej over Regstrup Å, nær Vom­me­vad Forsamlingshus, forstærkes og have en ny granitbjælkeDet har vist sig nødvendigt allerede nu at foretage afspærring af en del af kørebanen og udføre vægtbegrænsning hen over broen på grund af en knækket granitbjælke.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk