12. december 2018
Dorthe Taxbøl, Amager, vandt førsteprisen for sine to akryl- og oliemalerier på lærred - Erinding 1 og Erindring 3. Foto: Kaj Ove Jensen
gallery icon

Se billedserie

Dorthe Taxbøl, Amager, vandt førsteprisen for sine to akryl- og oliemalerier på lærred - Erinding 1 og Erindring 3. Foto: Kaj Ove Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fire kunstnere hædret på udstilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fire kunstnere hædret på udstilling
Opdateret 13. januar 2018 kl. 16:18
Holbæk - 13. januar 2018 kl. 16:12
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var tæt pakket i udstillingssalen på Æglageret i Holbæk, da der lørdag eftermiddag var fernisering på Vestsjællands Kunstudstilling 2018, der er åben til 11. februar.

Ved ferniseringen var der hyldest til fire af de 28 kunstnere, der udstiller i alt 44 værker.

Førsteprisen på 5000 kroner gik til Dorthe Taxbøl, Amager, der udstillede to akryl-og oliemalerier på lærred - Erinding 1 og Erindring 3.

Censoren, maler og grafiker Peter Carlsen, skriver i begrundelsen blandt andet, at »Uden at virkemidlerne tager magten, er malerierne malet med en fri og fabulerende penselføring, en original og personlig farveholdning og en overbevisende maleglæde«.

Andenprisen på 3000 kroner gik til Andreas Vium Olesen, København, for akvareller på papir - Reflection 1 og Reflection 2. Censoren, billedhugger Jesper Neergaard, skriver, at »Andreas Vium Olesens smukke »multidimensionalt« fabulerende, sort-hvide akvareller placerer sig i forlængelse af den Konkrete Kunst, med visse tendenser til Op Art«. Lene Bennike, København, vandt tredjeprisen på 1500 kroner to værker i fotogravure med den fælles titel Nocturnal Notes.

I begrundelsen skriver censoren, kunsthåndværker Hanne Houlberg, at »Bennike mestrer den grafisk/fotografiske teknik fotogravure, en teknk, som rækker tilbage til 1800-tallet og fotografiets pionerer som englænderen Henry Fox Talbot, der sammen med Niepce og Daguerre havde en filosofisk drøm om at afsløre naturens hemmeligheder«.

Plakatprisen på 1000 kroner gik til Jens E. Pedersen, der bor i Kokkedal og har sommerhus i Stenstrup Lyng i Odsherred. Censor Hanne Houlberg skriver, at »Plakatprisen VK 18 går til Jens E. Pedersen for fotografiet af en væltepeter og dens skygge, fordi billedet af cyklen fanger blikket på humoristisk vis, og fordi billedets stærke skyggespil gør det oplagt som forlæg til plakat for næste års VK 19 udstilling«.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk