21. august 2019
Broen over Gl. Skovvej, umiddelbart syd for Vommevad Forsamlingshus, er fredet. En knækket granitbjælke bliver udskiftet, og der støbes en ny betonplade hen over broen.
gallery icon

Se billedserie

Broen over Gl. Skovvej, umiddelbart syd for Vommevad Forsamlingshus, er fredet. En knækket granitbjælke bliver udskiftet, og der støbes en ny betonplade hen over broen.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fire broer skal fornyes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fire broer skal fornyes
Holbæk - 12. marts 2019 kl. 20:35
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ved at overføre penge fra budgettet fra 2018 til 2019 kan fire broer i Holbæk Kommune nu enten udskiftes eller renoveres, skriver dagbladet Nordvestnyt tirsdag.

Arbejdet med de fire broer har været udbudt i tre forskellige »bropakker«. Nummer et omfattede de to broer (en over selve åen og en anden over stitunnellen) på Hovedgaden over Svinninge Å. De blev renoveret sidst på året i 2018.

I samme pakke, som blev vundet af Kentto A/S, Føllenslev, indgår også broen på Tåstrupvej mellem Nr. Vallenderød og St. Merløse. Broens tilstand er så dårlig, at der for et par år siden måtte udføres afstivning under broen, og derfor skal den udskiftes fuldstændigt. De nye broelementer er bestilt og leveres til sommer.

Det planlægges at udføre udskiftningen fra starten af juni og til skolestarten.

Den anden bropakke omfatter to broer - stibroen over Valdemar Sejrsvej i Holbæk og broen over Regstrup Å på Lille Knabstrupvej i Snævre. Den opgave blev ved licitationen vundet af Zacho-Lind A/S, Ishøj. Arbejdet ventes udført i andet kvartal, altså april-juni.

Broen til gående og cyklister over Valdemar Sejrsvej forbinder Tåstrup Møllevej og Tåstrupvej Byvej.

- Brodækket og rækværket skal udskiftes, mens søjlerne bliver stående, forklarer projektleder Erik Knudsen fra Kommunalt Anlæg hos Holbæk Kommune.

På Lille Knabstrupvej skal den gamle bro udskiftes med en stålrørstunnel, hvor åløbet kan passere igennem.

Den tredje bropakke omfatter den gamle, fredede bro, der går over på Gl. Skovvej over Regstrup Å lige syd for Vommevad Forsamlingshus. Også denne opgave blev ved licitationen vundet af Zacho-Lind A/S, og arbejdet udføres fra maj til august.

I øjeblikket er vejen kun åben for trafik i den ene side på grund af en knækket granitbjælke, ligesom der er indført vægtbegrænsning. - Vi lader den gamle granitbjælke blive liggende og reparerer den. Så støber vi en ny betonplade hen over broen, som betyder, at vejbanen bliver hævet lidt, fortæller Erik Knudsen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk