5. marts 2021
Det er fjerde år, der er gratis filmdage på Filmtorvet i Kulturbiografens eget regi. Det fortæller biografdirektør Jesper Nielsen, mens lydmændene er i gang med at sætte højtalerne op ved storskærmen. 

Foto Jette Bundgaard.
gallery icon

Se billedserie

Det er fjerde år, der er gratis filmdage på Filmtorvet i Kulturbiografens eget regi. Det fortæller biografdirektør Jesper Nielsen, mens lydmændene er i gang med at sætte højtalerne op ved storskærmen. Foto Jette Bundgaard.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Filmfestival coronastyle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Filmfestival coronastyle
Holbæk - 13. juli 2020 kl. 20:30
Af Jette Bundgaard

Sidste år var der samlet omkring 9000 gæster til seks dages filmfestival på Filmtorvet. Det bliver ikke muligt i år. Årets udgave af den gratis open air festival må nemlig - på grund af corona - begrænses til fire dage med lidt færre film og plads til blot 500 publikummer på pladsen ad gangen.

- Det er i år fjerde år, vi gennemfører de gratis filmdage og sjette år med film på pladsen, hvis man tæller TV2 Zulu Sommerbio med, fortæller biografdirektør Jesper Nielsen og fortsætter: - Vi tør ikke satse på, at forsamlingsreglerne bliver lempet inden, så i år må man ind på hjemmesiden og sikre sig en billet først. Vi kan kun være 500, og det kommer til at foregå efter først-til-mølle princippet.

TV2 i stedet for opera
Der er ikke nogen operafilm på programmet i år af den simple grund, at der ikke er nogen nye operafilm at vise. Til gengæld har Jesper Nielsen lavet en aftale med TV2 forsanger Steffen Brandt og fået lov at vise en Smukfest-koncert med TV2. Den vises på storskærmen onsdag den 22. juli klokken 21. Jesper Nielsen lufter desuden muligheden for at lave en opera open air-aften på Filmtorvet senere på året.

For alle aldersgrupper
Torsdag den 23. juli klokken 21 er det dramaet »De forbandede år« om Danmark under den tyske besættelse, som er på programmet. Filmen er instrueret af Anders Refn og har blandt andre Jesper Christensen og Bodil Jørgensen i hovedrollerne.

Traditionen tro er fredag forbeholdt de unge biografgængere denne gang med Fast & Furious-filmen: »Hobbs & Shaw« klokken 21. Samme dag - fredag den 24. juli - er der desuden livemusik med Tølløse- bandet The Formænd, som vil underholde med dansk 80'er-musik, fra klokken 19.

Lørdag den 25. juli byder klokken 16 på børnefilmen »Drømmebyggerne«, der er en dansk animationsfilm. Klokken 21 afsluttes festivallen med »The Rocketman« - et biografisk drama om Elton John og hans karriere.

Alle dage undtagen fredag vil DJ Rolf Rasmussen sørge for musikken på pladsen fra klokken 19. Der vil som tidligere også være en bod med salg af diverse kioskvarer.

Hold en meters afstand
Jesper Nielsen fortæller, at der under filmfestivallen vil komme opfordringer på skærmen om, at publikum holder en meters afstand og sidder i grupper med dem, de normalt omgås. - Det plejer ikke at være noget problem her i hverdagen, og folk er normalt gode til at huske at holde afstand, slutter han.

Der er åbnet for billetbooking på www.kulturbiografen.dk

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk