20. september 2020
Cecilie Bang og Nicolas Schipper står bag HAKU Festival, hvor holbækkere og danskere vil møde latinamerikansk kultur. Kulturmøde, miljøbevidsthed, lokal udvikling og alternativ er nøgleord for festivalen, der skal sætte Holbæk på festivallandkortet.
gallery icon

Se billedserie

Cecilie Bang og Nicolas Schipper står bag HAKU Festival, hvor holbækkere og danskere vil møde latinamerikansk kultur. Kulturmøde, miljøbevidsthed, lokal udvikling og alternativ er nøgleord for festivalen, der skal sætte Holbæk på festivallandkortet.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Festival med latin-touch planter træer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Festival med latin-touch planter træer
Opdateret 17. oktober 2019 kl. 11:10
Holbæk - 17. oktober 2019 kl. 05:54
Af Margit Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Haku er andisk og kan oversættes med let's go. HAKU er også navnet på en ny festival med et latin-touch.

Det står også for Holbæk, Alternativ, Kultur og Udvikling, som er visionen for festivalen i 2020, forklarer parret bag, Cecilie Bang og Nicolas Schipper, Holbæk.

Der kunne føjes et M til for miljøbevidst, der sammen med kulturmødet er festivalens grundidé.

De er i fuld gang med at finde samarbejdspartnere, booke, rejse penge og få aftaler på plads blandt andet om placeringen i Holbæk.

- Vi har mange ideer, men er åbne over for nye ideer, som kan blive en del af festivalen. Vi vil rigtig gerne have flere legekammerater, Bare mail på nicolas@hakufestival.com, siger Nicolas Schipper til Nordvestnyt onsdag.

Det er en en-dags festival med musik, underholdning, mad og oplevelser for børn og voksne. Målet er en tre-dages festival.

Der er ved at være sat underskrift på aftaler. Blandt andet kommer mexikanske Ritual Maya med et spektakulært miks af traditionel musik, dans, teater og ritualer.

Der bliver også masser af dansevenlige latinamerikanske rytmer. Musikerne kommer fra Sydamerika eller er sydamerikanere bosiddende i Danmark.

- Vores vision er at være så miljøbevidste som muligt i vores valg. Og for hver solgt billet, går et beløb til at plante træer, forklarer Cecilie Bang.

Ambitionen rækker videre, parret vil være med til at udvikle Holbæk og skaffe nye arbejdspladser.

Festivalen er frivilligt arbejde. HAKU er deres passion, som de vil dele med så mange som muligt.

HAKU er også en forening, der finder samarbejdspartnere og sponsorer. Målet er 90 procent lokalt. De sidste ti procent er ingredienser til latinamerikansk mad fra foodtrucks. Men restauratører opfordres til at købe lokalt, når det er muligt.

Festivalen er et kulturmøde, og parret er selv et eksempel på et kultur- og nationalitetsmiks.

Han er fra Ecuador og har en master i Global Entertainment og Musicbusiness fra Berklee College of Music i Spanien. I sit firma Ayllus arbejder han med musikmanagement og live-events som Distortion i København.

Cecilie Bang er opvokset i Holbæk, har en bachelor i kommunikation fra RUC, er redaktør på carrotstick.dk og har eget firma Miindo med holistisk behandling.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk