29. juli 2021
Der skulle holdes afstand på grund af virus, men nogle steder blev afstanden stor, fordi 

billetter ikke blev udnyttet. 

Mange fik alligevel gode 

teateroplevelser i weekendens teaterfest i Holbæk. 

Foto: Jens Wollesen
Der skulle holdes afstand på grund af virus, men nogle steder blev afstanden stor, fordi billetter ikke blev udnyttet. Mange fik alligevel gode teateroplevelser i weekendens teaterfest i Holbæk. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Festival: Succes trods flere modspillere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Festival: Succes trods flere modspillere
Holbæk - 21. juni 2021 kl. 15:32
Af Margit Pedersen

Aprilfestival 2021 har budt på børneteater i alle afskygninger, men vil mest blive husket på grund af de mange bump på vejen. Men trods modspillere er verdens største festival med teaterkunst for børn en succes, fastslår Søren Kløft fra Teatercentrum, der er arrangør sammen med Holbæk Kommune.

- Antal forestillinger og tea­tre er stort, som det plejer. Til nu er vi tilfredse med forløbet, selv om det er ærgerligt, at vi ikke bare har kunnet lukke publikum ind til weekendens offentlige forestillinger, og ikke alle billetter er udnyttet. På skolerne i ugens har der været masser af aktivitet, tilføjer han.

Coronavirus er den største modspiller og årsag til aflysningen af 2020-festivalen. I år gav coronavirus begrænsninger blandt andet på grund af afstandskravet og coronapas.

- Vejret har i weekenden også været en modspiller. Det er også underligt at opfordre folk til at gå indenfor, når solen skinner. Så det er positivet og overraskende, at så mange alligevel er dukket op, konstaterer Søren Kløft.

Udskydelsen af festivalen fra april til juni har givet praktiske problemer. Ikke alle opkøbere kunne vente med at booke forestillinger til blandt andet skoler, biblioteker og kulturhuse.
De har truffet deres valg og brugt pengene. Alligevel har der været overraskende mange opkøbere rundt og se, hvad teatrene kan byde på, tilføjer han.

Udskydelsen har også helt bogstaveligt givet en modspiller. Festivalen er ramlet ind i fodbold EM, og teaterfolk ville heller ikke gå glip af Danmarks kamp mod Belgien. Derfor måtte der skærm op under den traditionelle fællesspisning.
Desuden er der et Folkemøde på Bornholm, og nogle teatre er forhindret i at deltage.

Normalt er der inviteret mange udenlandske gæster til børneteaterfestivalen, der også plejer at have et internationalt kontor.
Det er sløjfet i år på grund af indrejserestriktioner. Han ved kun, at der har være en enkelt gæst fra udlandet, som er kommet på eget initiativ.

Det har heller ikke været muligt at holde de mange faglige arrangementer eller de mere uformelle møder, hvor branchefolk kan tale sammen.
Når det er sagt, så er tilbagemeldingerne enslydende positive om årets messe og kulturbegivenhed, understreger Søren Kløft.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk