18. januar 2019
Hos BioVækst A/S er der ikke aktuelle planer om at gå i gang med en tidligere planlagt udvidelse på Audebo Miljøcenter, da mængden af den organiske husholdningsaffald, der modtages, ikke er til det.
Hos BioVækst A/S er der ikke aktuelle planer om at gå i gang med en tidligere planlagt udvidelse på Audebo Miljøcenter, da mængden af den organiske husholdningsaffald, der modtages, ikke er til det.
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Færre tons madaffald til biogasanlæg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Færre tons madaffald til biogasanlæg
Holbæk - 22. januar 2018 kl. 20:04
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I 2016 udnyttede BioVækst A/S den årlige kapacitet på 26.000 tons fuldt ud på biogasanlægget, der ligger på Audebo Miljøcenter ved Holbæk.

Men i 2017 blev der kun behandlet 8600 tons organisk madaffald, skriver dagbladet Nordvestnyt mandag.

Det store fald skyldes, at mens BioVækst tidligere modtog husholdningsaffaldet fra en halv snes sjællandske kommuner, så er der det seneste år kun leveret fra de tre nordvestsjællandske kommuner - Holbæk, Odshered og Kalundborg.

Dermed er der aktuelt ikke planer om at sætte gang i en planlagt udvidelse af anlægget, som blev mulig med et nyt plangrundlag i foråret 2015. Samtidig fik BioVækst en ny miljøtilladelse, som giver mulighed for årligt at omdanne 50.000 tons husholdningsaffald til el, gas, varme og kompost.

Husholdningsaffaldet fra Holbæk, Kalundborg og Odsherred Kommuner udgør cirka 7000 tons, mens der er en mindre mængde fra Frederiksberg Kommune. Desuden er der cirka 1000 tons fra private virksomheder, blandt andre Arla, forklarer Morten Brøgger Kristensen, der er teknologichef hos Solum A/S, som ejer BioVækst A/S.

- Vi venter på større udbud fra kommunerne. Helsingør skulle egentlig være kommet med et udbud i efteråret 2017. Og Københavns Kommune er også begyndt på sortering, men har ikke haft noget udbud, fortæller Morten Brøgger Kristensen.

Kontrakten for de tre nordvestsjællandske kommuner gælder for to år, 2017 og 2018, men kommunerne kan uden et udbud vælge at forlænge den med to år. Det vides ikke, om de gør det, ligesom det altså er uvist, om der kommer flere kommuner til fra 2019.

I hvert fald Argo (tidligere Kara/Noveren) arbejder med en strategi for udbud, og hos BioVækst formoder man, at også Vestforbrænding gør det.

- Men det er vanskeligt at beslutte noget langsigtet og investere i noget, når vi ikke ved, hvor store mængder vi modtager fremover. Men det kunne måske blive i 2019, vi udvider, siger Morten Brøgger Kristensen.

Indtil da arbejder BioVækst på at få flere aftaler med private fødevarevirksomheder og lignende om levering af organisk affald.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk