26. september 2021
Fredag eftermiddag blev der arbejdet med at udskifte en defekt skinne i den ene side ved beddingen på Havnevej. Det ventes, at »Østre Færge« trækkes hjem til Orø i næste uge.
gallery icon

Se billedserie

Fredag eftermiddag blev der arbejdet med at udskifte en defekt skinne i den ene side ved beddingen på Havnevej. Det ventes, at »Østre Færge« trækkes hjem til Orø i næste uge.
Foto: Kaj Ove Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Færgen måtte blive lidt længere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Færgen måtte blive lidt længere
Holbæk - 24. juli 2021 kl. 09:59
Af Kaj Ove Jensen

Torsdag formiddag skulle den mindste af Østre Færges to kabelfærger have været trukket tilbage til Orø efter at have ligget på bedding i Holbæk.

arrow Læs også: Den lille kabelfærge er godkendt til fem år mere

Sådan kom det imidlertid ikke til at gå, fordi en knækket skinne ved Holbæk Gl. Havns Beddinger på Havnevej forhindrede det.

Færgen havde været til tjek, som den er hvert andet år, og havde fået en ny godkendelse af Søfartsstyrelsen. Men da den torsdag formiddag skulle have været tilbage i vandet, viste det sig umuligt, fordi en skinne, der ligger under vandet ved beddingen, var knækket.

Fredag morgen klokken 8 gik de frivillige fra Holbæk Gl. Havns Beddinger i gang med at lægge sandsække i vandet for at få området med den knækkede skinne tørlagt. Det arbejde tog en del timer.

Med professionel bistand fra B W Smede- og Maskinservice ved Bo Westerberg i Bregninge gik arbejdet derefter i gang med at skære et cirka tre meter langt stykke af den defekte skinne. Derefter blev der svejset et nyt stykke skinne på.

John Korndal fra Holbæk Gl. Havns Beddinger ventede hen på eftermiddagen fredag, at »Østre Færge« kan trækkes hjem til Orø i begyndelsen af næste uge.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk