28. september 2020
Trækfærgen mellem Orø og Hammer Bakke kommer alligevel med i ordningen, der betyder gratis transport for gående og cyklister i juli.
Trækfærgen mellem Orø og Hammer Bakke kommer alligevel med i ordningen, der betyder gratis transport for gående og cyklister i juli.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Færge nåede med i sidste øjeblik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Færge nåede med i sidste øjeblik
Holbæk - 01. juli 2020 kl. 13:00
Af Kaj Ove Jensen

Fra i dag og resten af juli er det gratis for gående og cyklister at rejse med de indenrigs færgeruter i Danmark. Det så ud til, at Østre Færge, trækfærgen mellem Orø og Hammer Bakke, kom til at stå uden for ordningen.

arrow Læs også: Færge måtte igen efterlade passagerer på kajen: Ekstra afgange fra næste uge

Men i aftes blev Østre Færge A/S og Transportstyrelsen enige om et kompromis, så færgefarten fra i dag også er klar til at medtage gående og cyklister gratis. Ordningen er en del af den sommerpakke, som et flertal i regeringen har aftalt.

Færgeselskaberne skulle over for Transportstyrelsen vurdere, hvor meget de ventede at passagertallet ville ende på i juli. Vurderingen er et maksimum, og hvis det faktiske tal bliver højere, når passagerne bliver talt i juli, vil færgeselskaberne ikke kunne få mere.

Hvis det faktiske tal ligger under, vil de kun få en kompensation, der svarer til det.

- Vi var uenige med styrelsen om antallet af passagerer og prisen. Jeg tog udgangspunkt i, at der i juli sidste år var 29.000 gæster, som enten var passagerer i biler (ikke førerne), gående eller cyklister. Vi regner med, at mange stiger ud af bilerne for at gå om bord, fortæller Michael Kousted.

Landede omkring en snes tusinde

Derfor regnede han med 29.000 gående og cyklende i jul i år, men det ville styrelsen ikke acceptere.

- De startede med 5000 passagerer. Vi forhandlede og kom godt deropad, så tallet endte omkring en snes tusinde. Men det er til en reduceret pris, for styrelsen vil ikke betale fuld pris, forklarer Michael Kousted.

Hvis der kun kommer 5000 gående og cyklende passagerer, får Østre Færge altså alene kompensation for det antal til den reducerede pris.

- Nu ser vi fremad og håber, at mange benytter sig af ordningen. Det kommer meget an på vejret, hvor mange der kommer, siger Michael Kousted.

arrow Færge måtte efterlade passagerer: Orøboere ønsker løsning
03. juli 2020 kl. 11:57 Opdateret: kl. 11:57
arrow FAKTA: Her kan du sejle gratis med færge
01. juli 2020 kl. 09:00 Opdateret: kl. 09:02
arrow Hektisk start på gratis færgetur
30. juni 2020 kl. 11:01 Opdateret: kl. 11:01
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk