16. juni 2021
Der mangler sosu?er på ældreområdet, kommunerne søger og søger, men sosu?erne massevandrer til pode- og vaccinationscentre, hvor lønner er højere, og arbejdspresset mindre end for eksempel i Holbæk Kommune, påpeger Gitte Damm, afdelingsnæstformand i FOA Holbæk.
Der mangler sosu?er på ældreområdet, kommunerne søger og søger, men sosu?erne massevandrer til pode- og vaccinationscentre, hvor lønner er højere, og arbejdspresset mindre end for eksempel i Holbæk Kommune, påpeger Gitte Damm, afdelingsnæstformand i FOA Holbæk.
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: FOA: Sosu'ere flygter fra kommune til podecentre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

FOA: Sosu'ere flygter fra kommune til podecentre
Holbæk - 08. juni 2021 kl. 16:02
Af Margit Pedersen

Jobopslagene står i kø på kommunens hjemmeside, flere er genopslag, og det afspejler en alvorlig mangel på faguddannede sosu'er i hjemmeplejen og plejecentre. Ingen søger, og samtidig er der massevandring af sosu'er til pode- og vaccinationscentre, ifølge afdelingsnæstformand Gitte Damm, FOA Holbæk, er det reelt en flugt.

- Sosu'er siger deres job op og får arbejde på pode- og vaccinationscentre, hvor de ikke skal knokle som vilde heste og samtidig får mere i løn. Jeg har sagt det mange gange, min påstand er, at Holbæk Kommune skal reflektere over og gøre noget ved et meget dårligt arbejdsmiljø på ældreområdet. Nu bider det sig selv i halen, når der er for få sosu'er, og de vælger området fra. De, der stadig er ansat, presses yderligere, bliver syge eller rejser, og der kommer ikke nye medarbejdere nok, konstaterer hun.

Hendes påstand er også, at ældre derfor ikke får den hjælp, de er visiteret til, blandt andet fordi distrikterne i første omgang selv skal dække ind ved sygemelding. Kolleger skal overtage borgerne på den sygemeldtes køreliste. Det maser folk, tilføjer hun.

I mangel på sosu'ere trækker kommunen på ikke-faglærte vikarer og fastansatte og senest ved at lynopkvalificere dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere med et otte-ugers forløb. Derefter kan de få et vikariat, der efter nogle måneder kan blive til en fastansættelse.
Det er at desavouere uddannelsen og på grænsen til det uforsvarlige, mener Gitte Damm. Hvad er de lynopkvalificeredes forudsætninger, spørger hun og frygter, at syge borgere ikke spottes, ligesom det ikke rimer med Holbæks målsætning om flere assistenter og sygeplejersker, fordi opgaver i hjemme- og sygeplejen bliver mere komplekse, fastslår hun.

- Når det er sagt, så står alle kommuner med dilemmaet, at der ikke er uddannet nok sosu'er. Det er lige nu det vilde vest, alle søger, fordi man ikke har lyttet til blandt andet FOA, når vi i årevis har peget på en kommende mangel på sosu-uddannede. Det er nu blevet virkeligheden, understreger Gitte Damm.

Manglen på faguddannede og kommende lynopkvalificerede bekymrer også Holbæk Ældreråd.
- Det er et dilemma og paradoks. Der er funktioner, som kræver relevante kompetencer, hvor hvem som helst ikke bare kan gå ind og overtage. Men der mangler faguddannede. Den manglende rekruttering er et voldsomt problem, erkender ældrerådsformand Johnny Petersen.

Heller ikke kun til praktiske hjælp kan man sætte hvem som helst, mener han.
Også Johnny Petersen peger på arbejdsmiljøet som en af årsagerne til sosu-manglen.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk