21. januar 2019
35.000 mennesker kom til Skvulp 2018 på Holbæk Havn, og de kunne blandt andet se opvisninger fra lokale foreninger. De to meget unge kampsportudøvere var god reklame og kæmpede, som gjaldt det en pokal. Foto: Margit Pedersen
gallery icon

Se billedserie

35.000 mennesker kom til Skvulp 2018 på Holbæk Havn, og de kunne blandt andet se opvisninger fra lokale foreninger. De to meget unge kampsportudøvere var god reklame og kæmpede, som gjaldt det en pokal. Foto: Margit Pedersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Et kæmpe skvulp til lokalsamfundet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et kæmpe skvulp til lokalsamfundet
Holbæk - 22. maj 2018 kl. 12:46
Af Margit Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Trods et beskåret budget blev Holbæks to-dages Skvulp-festival større end året før. Fokus på det lokale og kærlighed til fællesskabet kombineret med godt pinsevejr trak 35.000 mennesker til havneområdet med mange oplevelser og koncerter.

arrow Læs også: Video: Skvulp er en bølge af festligt fællesskab

35.000 er et skøn, for der tages ikke entre, Men det er et kvalificeret skøn, fastslår Jan Løve, formand for fonden Skvulp.

- Det er overvældende mange. Kærlighed til fællesskabet var det rette motto, der var god stemning og ingen ballade, siger han til Nordvestnyt tirsdag.

Det lykkedes takket være mange frivillige kræfter og opbakning fra lokalsamfundet. Til næste år forventer han mange flere, når pinsens Skvulp kombineres med et stort træskibstræf, og der sættes fokus på livet til søs og den maritime kulturhistorie.

Et af indslagene på Skvulp var minifolkemødet på galeasen Hjalm blandt andet med politikere, der skulle forsøge at fange folks opmærksomhed, når de slentrede forbi.

Også borgerhusgruppen under Holbæk By Lokalforum - Dialog Holbæk stillede op. Her blev det folkets talerstol, hvor Solvejg Jakobsen fra gruppen præsenterede visionen om et hus åbent for alle, et fristed og et hus, hvor engagement og demokrati udvikles.

Drømmeplaceringen er Østre Skole, men pop op-borgerhuse i ledige lokaler eller et containermedborgerhus kan også bruges.

Gruppen arbejder nu på at få 710 underskrifter, så et borgerforslag om borgerhus skal tages op i kommunalbestyrelsen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk