19. april 2019
Salen i Vommevad Forsamlingshus var tæt pakket ved borgermødet om det påtænkte biogasanlæg, så nogle måtte tage plads i lokalet bag salen.
gallery icon

Se billedserie

Salen i Vommevad Forsamlingshus var tæt pakket ved borgermødet om det påtænkte biogasanlæg, så nogle måtte tage plads i lokalet bag salen.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Et højrøstet nej til biogasanlæg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et højrøstet nej til biogasanlæg
Opdateret 28. september 2018 kl. 00:45
Holbæk - 28. september 2018 kl. 00:06
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Borgerne i en større radius omkring det planlagte biogasanlæg vest for Sdr. Jernløse, syd for Nr. Jernløse og nord for Snævre synes i høj grad at have taget deres beslutning. De ønsker på ingen måde, at et biogasanlæg skal opføres på stedet.

arrow Læs også: Biogas-planer skaber splid

Det gav de højrøstet og utvetydigt udtryk for, da Holbæk Kommune torsdag aften havde indkaldt til borgermøde i idéfasen forud for den ventede fremlæggelse af forslag til lokalplan og kommuneplantillæg.

Mere end 300 var mødt op i Vommevad Forsamlingshus, hvor salen var tætpakket, og flere måtte sidde eller stå op i det tilstødende baglokale.

Mødedeltagernes idé om, hvad der skal ske var ret klar, nemlig at de synes, planerne helt skal droppes. Forklaringerne fra kommunens administration og fra NGF Nature Energy, der står bag ønsket om et biogasanlæg, formildede på ingen måde mødedeltagerne, snarere tværtimod.

Normalt deltager kun et par politikere fra det relevante udvalg i disse møder, men denne gang havde otte politikere fundet vej til mødet, blandt andre borgmester Christina K. Hansen (S).

- Der er ikke besluttet noget. Vi bliver nødt til at få en dialog, og jeg ved godt, at det ikke er det mest sjove borgermøde, vi har haft, sagde borgmesteren ved afslutningen af mødet.

Nature Energy inviterede ved mødet borgerne på en bustur til selskabets biogasanlæg ved Bogense på Fyn. Den første tur er mandag den 1. oktober med afgang klokken 15, og den anden tur er lørdag den 27. oktober med afgang klokken 9, begge fra Vommevad Forsamlingshus. Der skal ske tilmelding til møderne hos Nature Energy.

Dagbladet Nordvestnyt fortæller i avisen fredag mere om borgermødet.

arrow Massiv modstand mod biogasplaner før møde
26. september 2018 kl. 17:28 Opdateret: kl. 14:30
arrow Beboere i kamp mod biogasanlæg
10. september 2018 kl. 12:59 Opdateret: kl. 12:37

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk