24. februar 2020
Velfærd handler ikke kun om, hvad stat og kommuner kan levere. Penge mellem hænderne er også velfærd, siger Michael Suhr, her foreviget ved sidste uges vælgermøde i Tølløse.  Foto: Peter Andersen
Velfærd handler ikke kun om, hvad stat og kommuner kan levere. Penge mellem hænderne er også velfærd, siger Michael Suhr, her foreviget ved sidste uges vælgermøde i Tølløse. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Et fur til bankdirektører og dovne Robert

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et fur til bankdirektører og dovne Robert
Holbæk - 22. maj 2019 kl. 11:07
Af Agner Ahm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Folk skal opføre sig ordentligt - høj som lav. Dette klassiske budskab turnerer Michael Suhr med over hele Sjælland på vegne af Det Konservative Folkeparti.

Den 57-årige folketingskandidat har ikke problemer med at give eksempler på, hvad han mener med ordentlighed - eller måske rettere: Hvad der ikke er ordentlighed.

- Nogle af direktørerne i Danske Bank så i årevis, at en stor del af bankens overskud kom fra én lille filial i Estland. Og så siger de, at det ikke faldt dem ind at kigge nærmere på det. Dét er ikke ordentlighed. Det er heller ikke ordentlighed, når »dovne Robert« siger, at han ikke gider arbejde. Han får noget af samfundet, så skal han også give noget tilbage, siger Michael Suhr.

En del af Danmarks håndtering af asylsøgere ser han også som problematisk:

- Det kniber også med ordentligheden, når vi samler folk i flygtningelejre og forbyder dem at komme udenfor. Så begår de kriminalitet, og så siger vi: Der kan I bare se, hvordan de er. Men det er jo os, der har skabt forudsætningerne for, at de opfører sig sådan. Det er ikke en ordentlig måde.

Hårdere straffe til tyve

Hårdere straffe har i en del år været en konservativ mærkesag. Senest har De Konservative ønsket hårdere straffe til indbrudstyve.

- Meget få indbrud opklares, så var det ikke mere oplagt at skaffe mere politi?

- Jo da, og det går jeg bestemt også ind for. Men samtidig er det jo sådan, at der er nogle ofre, som lades i stikken. Når folk har haft indbrud, oplever de, at det ikke rigtig tages alvorligt - nogen er brudt ind i deres hjem, og de oplever, at det ikke har nogen konsekvens. Men nogle indbrudstyve bliver der trods alt snuppet, og så er det rimeligt, at ofrene så i det mindste kan se, at de får en straf, man kan få øje på, svarer Michael Suhr.

Hvidvin er også velfærd

I valgkampen har De Konservative taget afstand fra Venstres forslag om ekstra milliarder til velfærd. De Konservative vil hellere have skattelettelser.

- Men når der bliver flere ældre, stiger udgifterne vel også. Er det dem, I vil spare på?

- Sådan kan man ikke stille det op. Der er stadig store muligheder for at effektivisere og afbureaukratisere - det er også en af mine mærkesager. Men derudover kunne vi måske lære lidt af den tyrkiske måde. Måske kunne familierne i Danmark tage lidt mere vare på deres egne ældre, svarer Michael Suhr.

Han anfægter også den traditionelle opfattelse af begrebet velfærd:

- Det bliver fremstillet, som om velfærd kun er noget, der kan leveres af stat og kommuner. Men der er også meget velfærd i, at vi som borgere har nogle penge at gøre godt med. Hvis jeg kan tage med min familie på ferie og nyde en rejemad og et glas hvidvin, så er det også velfærd, bemærker han.

Michael Suhr er gift, har to børn og bor i Holbæk by.

I det civile liv driver han opholdsstedet Suhrs Udvikling og Botræning i Gislinge.

Og så har han været De Konservatives mand i Holbæk Byråd og Kommunalbestyrelse siden 2014.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk