16. juli 2020
EUC Nordvestsjælland og andre lignende uddannelses­institutioner kan nu give eleverne en ekstra chance, selv om de har brugt de tre klip på andet grundforløb.
gallery icon

Se billedserie

EUC Nordvestsjælland og andre lignende uddannelses­institutioner kan nu give eleverne en ekstra chance, selv om de har brugt de tre klip på andet grundforløb.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Et ekstra klip på grundforløbet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et ekstra klip på grundforløbet
Opdateret 29. juni 2020 kl. 11:59
Holbæk - 29. juni 2020 kl. 11:57
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På EUC Nordvestsjælland, der dækker de tre nordvestsjællandske kommuner, er der glæde over, at Undervisningsministeriet har valgt at give en ekstra chance til nogle af eleverne på erhvervsuddannelsernes andet grundforløb.

Det handler om de elever, der allerede har brugt tre klip til andet grundforløb. De får nu en fjerde mulighed i år. Normalt er der kun tre klip på erhvervsuddannelserne, hvilket blev indført med erhvervsuddannelsesreformen i 2015.

Undervisningsministeriet skriver blandt andet på sin hjemmeside: »For at sikre at flest mulige erhvervsuddannelseselever gennemfører deres uddannelse, suspenderes denne regel midlertidigt resten af 2020, så uddannelsesstart på grundforløbets anden del ikke tæller med som et uddannelsesforsøg«.

Vanskeligere på grund af coronaen

Det skyldes, at flere elever som følge af corona-situationen har haft vanskeligt ved at gøre deres uddannelse færdig.

Derfor er Steffen Lund, direktør på EUC Nordvestsjælland, glad for regeringens initiativ.

- Dette kan betyde alverden for nogle af de elever, som på grund af corona eller andre årsager ikke har gennemført deres erhvervsuddannelse. Det giver os muligheden for at give dem en ekstra chance. Samtidig er det jo også en stor samfundsgevinst at støtte de unge i at få en uddannelse, siger Steffen Lund i en pressemeddelelse.

-En enestående chance

En stor del af undervisningen på erhvervsuddannelserne er praktisk undervisning, der foregår i et værksted. Det har vanskeliggjort muligheden for at omlægge undervisningen til onlineundervisning.

På EUC Nordvestsjælland har man under coronaen dog haft succes med blandt andet at køre materialer ud til elever og mestre, så de har haft mulighed for at fortsætte deres arbejde dér, og al den teoretiske undervisning har foregået online. Alligevel har dette betydet, at nogle elever har haft sværere ved at følge trop. Disse elever får nu en chance mere, uden at det koster dem et klip.

- Det er vigtigt, at dette budskab bliver spredt, da det virkelig er en enestående chance for unge til alligevel at gøre deres uddannelses færdig, hvis de har opbrugt deres klip. Vi står i hvert fald klar til at tage godt imod dem og hjælpe dem hele vejen til job og karriere, siger Steffen Lund.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk