16. juli 2019
Ib Danielsen har været på Stenhusbakkens fredagscafé tre gange. Det er hyggeligt, og maden er god. Inge Hansen behøvede ikke at nøde, han kunne nemt spise en ekstra portion brunkål med røget flæsk. Foto: Margit Pedersen
gallery icon

Se billedserie

Ib Danielsen har været på Stenhusbakkens fredagscafé tre gange. Det er hyggeligt, og maden er god. Inge Hansen behøvede ikke at nøde, han kunne nemt spise en ekstra portion brunkål med røget flæsk. Foto: Margit Pedersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ensomhed kureres med fredagscafé

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ensomhed kureres med fredagscafé
Holbæk - 09. februar 2019 kl. 12:59
Af Margit Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Alt for mange sidder alene i deres hus, lejlighed og ældrebolig, de er ensomme, men ensomhed kan kureres. Midlet hedder fredagscafé i det aktive center Stenhusbakken i Holbæk, og lokkemaden er to retter mad for 40 kroner.

- Vi kan ikke som frivillige gå ind ad døren hos folk og spørge, om de har lys tilat komme her og spise, siger Kristian Nielsen, formand for brugerrådet på Stenhusbakken til Nordvestnyt lørdag.

I stedet fik rådet ideen og støtte fra Ældrerådet til en fem timers fredagscafé med aktiviteter og billig middag.

Normalprisen for ikke-visiterede borgere, der spiser i kommunens ældrecafeer, er 74,50 kroner. Det er for mange penge for de fleste på en folkepension. Derfor har rådet støttet forsøget med fredagscafeen, forklarer ældrerådsformand Steen-Kristian Eriksen.

- I arbejdet med en værdighedspolitik i Holbæk var et at områderne mad og spisesituationen. Mad kan forebygge dårligt helbred, og spisning i fællesskab modvirker ensomhed. Vi ved, at ensomhed har negativ indvirken på det fysiske og psykiske helbred. Den politik modarbejdes af den høje pris på maden i de aktive centres cafeer, beklager han.

Kristian Nielsen håber, der dukker flere op, og fredagscafeen kan fortsætte i første omgang til påske. Går det godt, vil han søge penge til en ny omgang fredagscafé efter sommerferien.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk