26. september 2021
En alternativ behandler fra Holbæk er anmeldt, efter 71-årige Erling Møllehave døde efter en akupunkturbehandling i juli sidste år. Enken efter ham ønsker at få placeret et ansvar for dødsfaldet.
En alternativ behandler fra Holbæk er anmeldt, efter 71-årige Erling Møllehave døde efter en akupunkturbehandling i juli sidste år. Enken efter ham ønsker at få placeret et ansvar for dødsfaldet.
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Enke lægger sag an mod akupunktør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Enke lægger sag an mod akupunktør

Enken efter Erling Møllehave, som døde efter en akupunkturbehandling, går nu rettens vej for at få dømt behandleren.

Holbæk - 28. januar 2018 kl. 13:01
Af Fleur Sativa

Torsdag den 13. juli klokken 12 lagde 71-årige Erling Møllehave sig på briksen hos en alternativ behandler i Holbæk, som er uddannet i Kina. Behandlingen, han skulle have, var akupunktur.

Men bare et kvarters tid efter de små nåle var stukket gennem huden på ham, fik han problemer med at trække vejret.

Fire timer senere døde han.

I dag ønsker Inge Møllehave, enke efter Erling Møllehave, at få placeret et ansvar for dødsfaldet.

Derfor har hun nu anlagt et civilt søgsmål mod behandleren, selvom Styrelsen for Patientsikkerhed for fire måneder siden indgav en anmeldelse i sagen.

- Det er snart et halvt år, vi har ventet. Og jeg har ikke lyst til bare at læne mig tilbage og sige »tak for det«, forklarer Inge Møllehave om baggrunden for erstatningssagen.

Hun uddyber, at det er en moralsk sag, og at kroner og øre betyder mindre.

- Jeg ønsker bare, at andre ikke bliver udsat for samme skæbne. Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at det kunne gå så galt, og at vi så bare blev overladt til os selv, siger hun.

Fik punkteret lungerne

Da Erling Møllehave lagde sig på briksen den dag i juli, havde han været igennem en længere behandling for blærekræft, som havde givet ham vedvarende hikke.

Det var derfor i et opkald til Kræftlinjen, som drives af Kræftens Bekæmpelse, at han blev rådet til at prøve akupunktur for at mindske generne.

Men behandlingen gik slet ikke som forventet.

På grund af vejrtrækningsproblemer måtte nålene fjernes før tid. Og hjemme i parcelhuset i Kirke Sonnerup 12 kilometer uden for Holbæk fik Erling Møllehave det værre, inden han pludselig faldt om på toilettet.

- Jeg kunne aldrig have forestillet mig, det ville ske. Erling var syg, men det var hans lunger jo ikke. Han kunne godt have levet i en tid endnu, fortæller Inge Møllehave.

Klokken 16.21 blev hendes mand erklæret død på Holbæk Sygehus.

Afviser erstatningskrav

Ved en obduktion den 18. juli lød konklusionen, at begge lunger var faldet sammen i begge lungehuler. Det lød dog også, at der ikke var stikmærker i huden på brystkassens forside, men at man ikke vidste, hvilke nåle der var brugt.

Den samlede vurdering blev, at det ikke kunne udelukkes, at akupunkturbehandlingen havde forårsaget punkteringen af lungerne. Det samme, som Inge Møllehave i dag hævder.

På vegne af behandleren, der ikke ønsker at snakke med pressen, fortæller formand for Praktiserende Akupunktører, Henrik Reinholdt, at han er ked af sagen, men at han afviser et erstatningskrav.

- Også som forening bliver vi berørt af at høre Inge fortælle sin sag, men vi eller behandleren ønsker ikke at kommentere yderligere på sagen, mens den er i gang, siger han.

Brancheforeningen Praktiserende Akupunktører har en erhvervsansvarsforsikring, som varetager sagsanlæg mod foreningens medlemmer. Og ifølge Henrik Reinholdt er det forsikringsselskabet, der på vegne af behandleren afviser et erstatningskrav.

Han undrer sig samtidig over, at Inge Møllehaves advokat tillader, at hun kommenterer offentligt på sagen.

- Jeg forstår ikke, at hun ikke bare lader retten gå sin gang og lader beviserne tale for sig selv, forklarer han og tilføjer:

- Det er det, vi vil gøre. Og så afventer vi udfaldet.

Ifølge Midt- og Vestsjællands Politi er en jurist netop begyndt at se på sagen om den anmeldte behandler.

Man forventer dog, at der vil gå yderligere tre måneder, før der sker noget nyt i sagen, da Retslægerådet formentlig skal vurdere og anbefale, om der er grund til at rejse tiltale.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk