24. maj 2019
I en jævn strøm kørte betonkanoner i et døgn beton til højhusgrunden. Her sørgede en pumpe for, at betonen kom over i det to meter dybe hul under armeringen, hvor bygningen skal opføres.
gallery icon

Se billedserie

I en jævn strøm kørte betonkanoner i et døgn beton til højhusgrunden. Her sørgede en pumpe for, at betonen kom over i det to meter dybe hul under armeringen, hvor bygningen skal opføres.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En solid bundplade til højhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En solid bundplade til højhus
Holbæk - 18. oktober 2018 kl. 16:11
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I næsten et helt døgn er der kørt beton til grunden, hvor højhuset på havnen i Holbæk skal stå, skriver dagbladet Nordvestnyt torsdag.

arrow Læs også: Højhus-boliger ryger nu

Efter at der var kørt siden klokken 6 onsdag morgen, sluttede arbejdet først efter klokken fem i morges. Det var ventet, at opgaven kunne være afsluttet omkring midnat eller lidt senere.

Det var tilsyneladende udfordringer med at producere hurtigt på betonværket, der var årsag til, at arbejdet på Isefjords Allé 13 trak ud.

Der skal et solidt fundament til en bygning på 17 etager. Betonen danner en bundplade, som er to meter tyk, og den ligger nu og hærder under armeringsgitteret.

DK Beton stod for leverancen af de cirka 900 kubikmeter beton. Den store bundplade af beton lægges under det tidligere udlagte armeringsnet, der er produceret i stål af en høj styrke.

- I bunden lægges der en tyndtflydende beton, nærmest en vælling. Derefter fyldes der op med sætmålsbeton, som er mere stift. Når det er tømt af, bruger folkene en vibrator, så det bliver en homogen masse, forklarer Steen Bonnerup, der er projektleder hos 5E Byg A/S, Odense, som er totalentreprenør på højhusbyggeriet.

Bygherren er AP Ejendomme, som er en del af AP Pension. Højhuset, der ifølge planen skal være klar til aflevering 1. oktober 2019, skal rumme cirka 60 boliger, hvoraf halvdelen sælges og den halvdel udlejes.

Om et par uger begynder arbejdet med at opføre en cirka 70 meter høj kran, som skal stå for montagen af elementer, der ifølge planen går i gang midt i november og ventes afsluttet hen i april.

arrow Se billederne: Fjordtårn skyder i vejret
15. februar 2019 kl. 13:02 Opdateret: kl. 18:11
arrow Den mindste by med boliger i højden
05. januar 2019 kl. 15:04 Opdateret: kl. 16:21
arrow Fuldt blus på projektører om natten
13. december 2018 kl. 07:02 Opdateret: kl. 15:17

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk