31. juli 2021
Peter Helmer begyndte i Atletikforeningen Fremad i Holbæk i 1963, og han blev den første dansker, der løb en maraton på under to timer og 20 minutter. Dén historie er med i det nye hæfte.
Peter Helmer begyndte i Atletikforeningen Fremad i Holbæk i 1963, og han blev den første dansker, der løb en maraton på under to timer og 20 minutter. Dén historie er med i det nye hæfte.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En hurtig mand - selv i gummistøvler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En hurtig mand - selv i gummistøvler
Holbæk - 07. maj 2020 kl. 05:52
Af Jørgen Juul

Atletikforeningen Fremad Holbæks langdistanceløber Peter Helmer var i sine unge år en hurtig mand. Både i gummistøvler og i løbesko. Gummistøvler havde han trænet i på en pløjemark - løbesko havde han på, da han en dag i 1974 blev den første dansker, der løb en maraton på under to timer og 20 minutter. Det foregik i Husum. Peter Helmers tid blev 2.19,14.

Historien om Peter Helmer fortælles i et hæfte med den lange titel »Vore oplevelser som atletikudøvere på de lange distancer fra midt i 1950'erne til midt i 1970'erne«. Det er udarbejdet af en række atletik-entusiaster, primært af Erik Bohn-Jespersen fra IK Olympia i Maribo, men også af blandt andre Kurt Jochum­sen fra Fremad Holbæk.

»Vi, der dyrkede atletik med løb over de længere og lange distancer I 1950'erne, 60'erne og 70'erne er nu (for manges vedkommende, red.) omkring 80 år eller derover. Så skal historien nedskrives, er det nu, mens vi stadig kan huske og finde frem til historien fra den tid ved egne, klubmedlemmers og den nære families hjælp«, hedder det i forordet til hæftet.

Løb med Lydiard

Peter Helmer er fra 1947. Efter træningen i pløjemarken ved Algestrup ringede han i 1963 til Kurt Jochumsen, der dengang var træner i Fremad Holbæk. Han blev meldt ind i foreningen, og så gik det bare derudad med mesterskaber og sjællandske og danske rekorder og deltagelse på diverse landshold. I en periode havde Peter Helmer legenden Arthur Lydiard fra New Zealand som træner. Lydiard trænede en række af Europas bedste løbere.

I hæftet fortælles også historien om Finn Toftegaard fra Kalundborg IF. Også han vandt danske mesterskaber og kom på landsholdet.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk