25. februar 2020
18-årige Sofie Christensen havde taget turen helt fra Svinø på Sydsjælland til Holbæk for at være med til Fantasiens Dag. Hun er gået i gang med at læse »Kaldet fra Galatha«, som hun her får signeret af forfatterne Nathali Liane, Roskilde, (i midten) og Bettina Liane, Holbæk. Sofie Christensen har læst børne- og undgomsbøder i mange, og hun anmelder bøger via Youtube.
gallery icon

Se billedserie

18-årige Sofie Christensen havde taget turen helt fra Svinø på Sydsjælland til Holbæk for at være med til Fantasiens Dag. Hun er gået i gang med at læse »Kaldet fra Galatha«, som hun her får signeret af forfatterne Nathali Liane, Roskilde, (i midten) og Bettina Liane, Holbæk. Sofie Christensen har læst børne- og undgomsbøder i mange, og hun anmelder bøger via Youtube.
Foto: Foto:Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En dag i fantasiens verden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En dag i fantasiens verden
Opdateret 21. oktober 2019 kl. 08:26
Holbæk - 20. oktober 2019 kl. 19:22
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Søndag var der premiere på Fantasiens Dag på Holbæk Bibliotek. Syv forfattere og én tegner til børne- og ungdomsbøger var inviteret af biblioteket og Bog & Idé i Smedelundsgade i Holbæk.

Forfatterne og tegneren blev en eller to ad gangen interviewet på en lille scene. Bagefter var der rig lejlighed for deltagerne til at snakke med forfatterne og få signeret bøger.

Blandt de deltagende forfattere var mor og datter - Bettina Liane, Holbæk, og Nathali Liane, Roskilde. De udgav for halvanden måned siden deres debutroman »Kaldet fra Galathea«, som er en fantasybog. Det er den første af fem i en serie med navnet Awen.

Den har ligget et par uger på Bog & Idés bestsellerliste over ungdomsbøger, ligesom den er blevet præsenteret på Esbjerg Fantasyfestival i september, og midt i november skal den med på Bogforum i Bella Center.

- Der skal vi på børnescenen. Det var første gang, vi var på en scene i dag (søndag, red.), så nu har vi prøvet det, fortalte Nathali, 19 år, og hendes mor Bettina Liane på Holbæk Bibliotek.

I bogen møder læserne teenager-tvillingerne Aia og Peter. I en kuffert finder de to invitationer til det mystiske skib Galathea, der sejler mellem forskellige magiske verdener.

- Vi er i fuld gang med nummer to, som vi håber kommer til næste efterår. Når vi har fundet det overordnede plot, er aftalen, at Nathali skriver først, og derefter får Bettina det. Så går det frem og tilbage, og nogle gange må man gå på kompromis, fortæller de to.

Det foregår uden de store »slagsmål, men de har også tidligere arrangeret noget sammen. Det var dengang, Bettina Liane drev Damgaarden Bed & Breakfast ved Vipperød, og der blev arrangeret »Magi for tøser«, for Nathali elskede som barn alt med fantasi og magi.

»Kaldet fra Galathea« er udgivet på forlaget Turbine, og deres forlægger er forfatteren Gry Kappel Jensen, som er opvokset i Gørlev.

Hun deler i høj grad interessen for fantasy, og hun deltog også på Fantasiens Dag. Hun udgav i maj fantasyromanen »Roser & Violer«, som er første bind i en trilogi med navnet Rosenholm. Det er navnet på en mystisk kostskole for magikere.

- Bogen er en dansk Harry Potter. Kostskolen ligger et sted på Vestsjælland, og noget af handlingen foregår i Kalundborg, fortæller Gry Kappel Jensen.

Hun blev på scenen interviewet sammen med Malene Sølvsten. Hun slog i 2016 igennem med bogen Ravnenes Hvisken, som i 2017 vandt Orla-prisen for »Bedste indlevelse«.

For de lidt yngre var der forfatteren til Villads fra Valby-bøgerne, Anne Sofie Hammer. De øvrige forfattere var Ditte Wiese, der skriver om at være teenager i dagens Danmark, og Julia Lahme, der er forfatter, blogger og livsstilsekspert.

Også tegneren Peter Madsen, der for 40 år siden udgav den første bog i Valhalla-serien, deltog. Det begyndte med skitser i hæfterne i gymnasiet, og det endte med 15 albums i den succesfulde tegneserie.

Grundideen med Fantasiens Dag er, at biblioteket og boghandlen samarbejder om deres fælles mål, nemlig at få flere til at læse bøger og måske lægge iPad'en væk for en stund, fortæller Alex Preuss Bloch fra Bog & Idé og bibliotekar Mette Madsen.

Meningen er, at Fantasiens Dag skal blive en årligt tilbagevendende begivenhed. Arrangmentet varede seks timer, og det var ikke overrendt. Især ved åbningen klokken 10 kneb det med tilslutningen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk