24. marts 2019
Den internationalt kendte ghanesiske kunstner, Ibrahim Mahama, har i tre uger ladet sig inspirere af vangkvarteret i Holbæk til sit kommende kunstværk.
gallery icon

Se billedserie

Den internationalt kendte ghanesiske kunstner, Ibrahim Mahama, har i tre uger ladet sig inspirere af vangkvarteret i Holbæk til sit kommende kunstværk.
Foto: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En boligblok pakket ind i kaffesække

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En boligblok pakket ind i kaffesække
Holbæk - 11. juni 2015 kl. 08:24
Af Marianne Povelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den internationalt kendte kunstner, Ibrahim Mahama, fra Ghana, afslutter lørdag den 13. juni et tre ugers ophold i Holbæk.

Her har han hovedsagelig researchet i vangkvarteret til sit kunstværk til den kommende kunstbiennale Holbæk Images 2016.

En af de idéer, som rumsterer i Ibrahim Mahamas har hoved pt., er at det kunne være spændende at »pakke« en af blokkene i vangkvarteret ind i kul- eller kaffesække - en form for installation, der tidligere har skaffet ham international omtale. Og som han netop har høstet megen opmærksomhed med på Venedig Biennalen 2015.

- Men det ved jeg ikke endnu. Det vil jeg i givet fald også snakke med beboerne om først og høre, hvad de mener, siger Ibrahim Mahama til Nordvestnyt i dag.

Hans tanke er, at han vil skabe ikke ét, men hele to, kunstværker til Holbæk Images, der finder sted i foråret 2016.

Det ene skal stå eller hænge i vangkvarteret, mens det andet skal etableres et sted i Holbæk by.

- Jeg har ikke på nuværende tidspunkt bestemt, hvad det skal være. Men jeg har en idé om at skabe en installation måske med lyd på en eller anden måde. Det kunne være en optagelse af stemmer i vangkvarteret, ghanesisk musik eller noget andet, siger Ibrahim Mahama.

En del af kunstværket, han til foråret vil skabe i vangkvarteret, skal ske i samarbejde med beboerne. Mens dele af det kommende værk, bliver skabt i hans i kunstværksted i Accra i Ghana, hvor han bor.

Det skriver Nordvestnyt torsdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk