19. juni 2021
Det var ikke kun Ugerløses borgere, som var til møde. Omkring en halv kommunal- bestyrelse lyttede med på årets første rigtige borgermøde.
Det var ikke kun Ugerløses borgere, som var til møde. Omkring en halv kommunal- bestyrelse lyttede med på årets første rigtige borgermøde.
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En 6000 kvadratmeter stor ønskeseddel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En 6000 kvadratmeter stor ønskeseddel
Holbæk - 18. maj 2021 kl. 22:52
Af Agner Ahm

En hal på et par tusind kvadratmeter på sportspladsen. Og et borgerkulturhus med mange funktioner. Sådan lød den ønskeseddel, som Ugerløses multihus-gruppe fremlagde på borgermødet tirsdag aften.

arrow Læs også: Tæt på enighed om ny dagligvareforretning

Med mild ironi bemærkede gruppens ankermand, Niels Weinreich, at gruppen gerne ville have haft opgaven med at finde en placering til en ny dagligvareforretning, for den var jo lige til højrebenet.

Det var straks langt sværere at håndtere opgaven med at samle byens ønsker til hal, forsamlings- og kulturformål, fastslog han.

Foreløbig er der lavet en brutto-liste over ønsker, hvor alt er taget med. Inklusiv parkeringsarealer løb det op i 6000 kvadratmeter, og Niels Weinreich understregede, at det var en »vi tager alle ønsker med«-liste.

Den skal der nu arbejdes videre med. Det er her, at kommunalbestyrelsen for nylig bevilgede et tilskud, så Ugerløse i det videre forløb blandt andet kan trække på en konsulent, som har erfaring med at få mange og meget forskellige interesser til at mødes.

Små boliger, også til leje

Mens multihus med videre er andet trin i Ugerløses tretrins-udviklingsplan, er en form for seniorboliger det tredje trin. Groft sagt handler det om små boliger, som nærmest ikke findes i området. Men får man små boliger, kan seniorerne flytte hen i dem, og så kan villaerne frigøres til unge familier, som meget gerne må levere nye »kunder« til skolen.

På mødet i går blev der ikke kun efterlyst små boliger, men også lejeboliger. Mulige udstykninger findes allerede, men det blev nævnt, at det ikke kun er private investorer, som er interessante. Boligselskabet VAB må også gerne kigge nærmere på Ugerløse, nævnte en mødedeltager.

Det hænger sammen

Selv om det ikke helt passer med kommunens udvalgsopdeling, har Ugerløse Lokalforum insisteret på at koble ny butik, ny hal og nye boliger sammen i tretrinsraketten. Der er flere argumenter:

Der er ikke ubegrænset med grunde. Hvis én grund skal reserveres til ny butik, kan den ikke også bruges til multihus for eksempel. Og salg af en kommunal ejendom til butik, kan måske gøre det lidt nemmere for politikerne at finde penge til et multihus i Ugerløse, fordi der jo så også kommer penge i kassen.

Og endelig har Ugerløses arbejdsgrupper også følt butiks-projektmagerne lidt på tænderne: Hvis vi støtter jeres projekt, kan I så byde ind med noget andet - seniorboliger for eksempel?

Løfter har arbejdsgrupperne ikke fået. Men Ugerløses signal til alle fra politikere til investorer er klart: Ugerløse vil fremad. Og I må gerne hjælpe.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk