27. maj 2020
Amalie Søby Mortensen, elitesvømmer og forventet deltager på det danske OL-hold, ved sin nye bil - med navnetræk og flag på siden,

Fotos: Henrik Uhre-Prahl
gallery icon

Se billedserie

Amalie Søby Mortensen, elitesvømmer og forventet deltager på det danske OL-hold, ved sin nye bil - med navnetræk og flag på siden, Fotos: Henrik Uhre-Prahl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Elitesvømmer Amalie sendt godt på vej til meget mere træning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elitesvømmer Amalie sendt godt på vej til meget mere træning
Holbæk - 03. november 2019 kl. 06:57
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ved en lille sammenkomst forleden hos Toyota i Holbæk fik Amalie Søby Mortensen overrakt nøglerne til sin nye bil - velvilligt sponsoreret af Toyota, repræsenteret ved salgschef Henrik Nordgaard, og firmaet friskpresset.dk, Holbæk, repræsenteret ved Ronni Banerjee

For Amalie vil egen bil gøre en stor forskel i hverdagen

- Langt større fleksibilitet i dagligdagen og når træningsprogrammerne i hovedstadsomådet er på plads vil jeg kunne spare meget tid ved at kunne køre selv frem og tilbage mellem Holbæk og træningsrunderne, fortæller hun.

Kørekortet fik hun allerede som 17-årig - hun fyldte 18 her den 11. oktober - så selv at sidde bag rattet er ikke så nyt endda. Men at ha' sin egen bil, en Toyota Aygo med soltag - er helt nyt. Og dejligt.

Guldmedaljer
Amalie til Holbæk for et par år siden som landsholdssvømmer - med ambitionen om at blive blandt landets bedste i løbet af de kommende år. Det mål indfriede hun til fulde, da hun for nylig hentede to sølvmedaljer ved DM på langbane til Holbæk Svømme Klub. Hun kom ind i næstbedste tid i både 100 og 200 meter fri, og dermed kan hun føje de første DM-medaljer som senior til den allerede bugnende medaljesamling. Og hun har været på det danske juniorlandshold til EM tre gange - og var med til at vinde guld - første gang til danske juniorer - på 4 x 100 meter fri.

Forbereder OL
I dag er Amalie en del af et holdkap-projekt, som Dansk Svømmeunion har søsat.

- De vil gerne have os til at svømme 4 x 200 meter crawl, så vi kan kvalificere en holdkap til OL i 2024. Det startede i april, og så har de seks hurtigste piger på 200 meter fri været til samlinger og stævner, fortæller hun.

Hvordan og hvem, der skal med på det danske hold til OL i Japan 2020 - de begynder den 24. juli og slutter 9. august - vides ikke endnu. Afgørelsen forventes at komme i april.

Læse og træne i USA
Amalie har længe haft ideen om at læse videre på et universitet i USA - et af dem, hvor der er tradition for sportstræning på et internationalt højt niveau, forstås. Derfor har hun og hendes familie længe været på udkig - og på besøg på forskellige universiteter i USA. Valget er faldet på Arizona Universitet, der ligger i Tucson i USAs sydvestlige hjørne lidt nord for grænsen til Mexico.

- Vi valgte stedet fordi atmosfæren og indstillingen til sporten - blandt andet hold-samarbejde - er den helt rigtige efter min smag. Så der begynder jeg i august, fortæller Amalie til By & Land.

I første omgang tager hun et år på stedet - og falder det godt ud kan det »vel være« at hun tager alle fire universitetsår der.

Men inden da er der meget der skal nås, ikke mindst OL-billetten.

hup

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk