18. november 2019
Amalie Søby Mortensen, elitesvømmer og forventet deltager på det danske OL-hold, ved sin nye bil - med navnetræk og flag på siden,

Fotos: Henrik Uhre-Prahl
gallery icon

Se billedserie

Amalie Søby Mortensen, elitesvømmer og forventet deltager på det danske OL-hold, ved sin nye bil - med navnetræk og flag på siden, Fotos: Henrik Uhre-Prahl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Elitesvømmer Amalie sendt godt på vej til meget mere træning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elitesvømmer Amalie sendt godt på vej til meget mere træning
Holbæk - 03. november 2019 kl. 06:57
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ved en lille sammenkomst forleden hos Toyota i Holbæk fik Amalie Søby Mortensen overrakt nøglerne til sin nye bil - velvilligt sponsoreret af Toyota, repræsenteret ved salgschef Henrik Nordgaard, og firmaet friskpresset.dk, Holbæk, repræsenteret ved Ronni Banerjee

For Amalie vil egen bil gøre en stor forskel i hverdagen

- Langt større fleksibilitet i dagligdagen og når træningsprogrammerne i hovedstadsomådet er på plads vil jeg kunne spare meget tid ved at kunne køre selv frem og tilbage mellem Holbæk og træningsrunderne, fortæller hun.

Kørekortet fik hun allerede som 17-årig - hun fyldte 18 her den 11. oktober - så selv at sidde bag rattet er ikke så nyt endda. Men at ha' sin egen bil, en Toyota Aygo med soltag - er helt nyt. Og dejligt.

Guldmedaljer
Amalie til Holbæk for et par år siden som landsholdssvømmer - med ambitionen om at blive blandt landets bedste i løbet af de kommende år. Det mål indfriede hun til fulde, da hun for nylig hentede to sølvmedaljer ved DM på langbane til Holbæk Svømme Klub. Hun kom ind i næstbedste tid i både 100 og 200 meter fri, og dermed kan hun føje de første DM-medaljer som senior til den allerede bugnende medaljesamling. Og hun har været på det danske juniorlandshold til EM tre gange - og var med til at vinde guld - første gang til danske juniorer - på 4 x 100 meter fri.

Forbereder OL
I dag er Amalie en del af et holdkap-projekt, som Dansk Svømmeunion har søsat.

- De vil gerne have os til at svømme 4 x 200 meter crawl, så vi kan kvalificere en holdkap til OL i 2024. Det startede i april, og så har de seks hurtigste piger på 200 meter fri været til samlinger og stævner, fortæller hun.

Hvordan og hvem, der skal med på det danske hold til OL i Japan 2020 - de begynder den 24. juli og slutter 9. august - vides ikke endnu. Afgørelsen forventes at komme i april.

Læse og træne i USA
Amalie har længe haft ideen om at læse videre på et universitet i USA - et af dem, hvor der er tradition for sportstræning på et internationalt højt niveau, forstås. Derfor har hun og hendes familie længe været på udkig - og på besøg på forskellige universiteter i USA. Valget er faldet på Arizona Universitet, der ligger i Tucson i USAs sydvestlige hjørne lidt nord for grænsen til Mexico.

- Vi valgte stedet fordi atmosfæren og indstillingen til sporten - blandt andet hold-samarbejde - er den helt rigtige efter min smag. Så der begynder jeg i august, fortæller Amalie til By & Land.

I første omgang tager hun et år på stedet - og falder det godt ud kan det »vel være« at hun tager alle fire universitetsår der.

Men inden da er der meget der skal nås, ikke mindst OL-billetten.

hup

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk