17. december 2017
Store dele af bygningerne på Wegenersminde er allerede revet ned - her set fra Fjordstien - selv om Holbæk Kommune har gang i en høring, fordi bygningerne stadig står opført som bevaringsværdige i kommuneplanen.
gallery icon

Se billedserie

Store dele af bygningerne på Wegenersminde er allerede revet ned - her set fra Fjordstien - selv om Holbæk Kommune har gang i en høring, fordi bygningerne stadig står opført som bevaringsværdige i kommuneplanen.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ejer rev bygninger ned før tilladelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ejer rev bygninger ned før tilladelse
Holbæk - 20. september 2017 kl. 13:24
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Alt peger i retning af, at bygningerne på den gamle gård Wegenersminde i udkanten af Holbæk ikke længere er bevaringsværdige. Men da bygningerne i den gældende kommuneplan stadig står opført som bevaringsværdige, må de ikke rives ned, før der er gennemført en høring, og kommunen har givet en nedrivningstilladelse.

Ejeren af bygningerne har i den seneste tid revet de fleste af bygningerne ned. Da Holbæk Kommune tirsdag blev opmærksom på det, resulterede det i, at der blev udstedt et strakspåbud om at standse arbejdet, indtil der foreligger en endelig afgørelse på høringen, skriver dagbladet Nordvestnyt onsdag.

- Lovgivningen skal stadig overholdes, og derfor har de fået et strakspåbud, fortæller Rasmus Damkjær-Ohlsen, der er teamkoordinator i byggemyndigheden i Holbæk Kommune.

Grunden ejes af Wegenersminde Parken ApS, der er ejet af Sigma Entreprise A/S, Himmelev. Den lidt mere end 100.000 kvadratmeter store grund blev i foråret solgt af Holbæk Kommune. Den nye ejer vil opføre cirka 150 boliger på grunden.

- Det er helt klart en fejl, at sagen er sendt i høring. Efter min opfattelse er bygningerne hverken fredede eller bevaringsværdige, siger Sigurd Madsen, der er direktør i Sigma Entreprise.

Han henviser til, at der både i lokalplanen fra 2007 og i salgsmaterialet står, at ejendommen skal rives ned.

Ifølge Rasmus Damkjær-Ohlsen står bygnin­gerne imidlertid i den seneste kommuneplan fra 2013 stadig opført som bevaringsværdige.

- Når de står opført som bevaringsværdige i kommuneplanen, er de omfattet af bygningsbevaringsloven, forklarer Rasmus Dam­kjær-­Ohlsen.

Kommunens indstilling er, at tilladelsen kan gives. Og hverken Holbæk Museum eller Bevaringsforeningen i Holbæk har indvendinger mod en nedrivning. Men den endelige beslutning kan først tages, efter at høringsfristen er udløbet 4. oktober.

- Selvfølgelig standser vi nedrivningen, indtil der er klarhed over, om der foreligger en fejl, siger Sigurd Madsen.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk