20. juli 2019
Det lille jordbærtelt ses til højre i billedet. Nu har Holbæk Kommune givet afslag på såkaldt landzonetilladelse, som var krævet for at salget af blandt andet jordbær og kartofler kunne fortsætte. Privatfoto: Rune Hylby
Det lille jordbærtelt ses til højre i billedet. Nu har Holbæk Kommune givet afslag på såkaldt landzonetilladelse, som var krævet for at salget af blandt andet jordbær og kartofler kunne fortsætte. Privatfoto: Rune Hylby
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ejer af jordbærtelt er uenig i afslag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ejer af jordbærtelt er uenig i afslag
Holbæk - 20. februar 2019 kl. 11:02
Af Morten D. Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Holbæk Kommunes beslutning om at give afslag på landzonetilladelse, så der fortsat ville kunne sælges blandt andet jordbær, kartofler, honning og ærter fra et lille telt på pendlerparkeringspladsen ved Landevejen ved Tuse, er truffet på forkert grundlag.

arrow Læs også: Stop for frugtsalg ved parkeringsplads

Det mener Rune Hylby, der sammen med sin hustru, Merete Hylby, i de seneste fire somre har stået bag jordbærteltet ved Tuse, og som altså nu har fået afslag på deres ansøgning om tilladelse til at fortsætte salget.

Dagbladet Nordvestnyt omtalte afslaget i tirsdagsudgaven.

I kommunens afgørelse fremgår det, at parret fra Tølløse har søgt om tilladelse til at sætte teltet op i en periode på syv-otte uger i forsommeren. Men det er ifølge Rune Hylby forkert.

Han siger til Nordvestnyt onsdag, at han og konen har søgt om tilladelse til seks ugers salg, hvilket også fremgår af parrets skriftlige ansøgning dateret 18. januar i år, som Rune Hylby har givet til avisen.

- Vi har søgt om seks uger, fordi reglerne giver mulighed for, at der ikke skal kræves landzonetilladelse, hvis salget falder under bagatelgræsen. Og bagatelgrænsen går netop ved seks uger, så derfor har vi ikke søgt om syv-otte uger. Kommunen må have fået noget galt i halsen i vores ansøgning, siger Rune Hylby.

Nordvestnyt har forsøgt at få Holbæk Kommunes kommentar til kritikken, men leder af Plan og Åben Land, Lotte Højgaard, er ikke vendt tilbage.

I afgørelsen skriver Holbæk Kommune dog, at bagatelgrænsen ikke gælder, hvis der er tale om tilbagevendende aktiviteter. Samtidig har kommunen, som omtalt i Nordvestnyt tirsdag, også på andre punkter vurderet, at jordbærteltet vil være i strid med planloven.

Sagen er opstået, fordi Holbæk Kommune sidste år efter en henvendelse fra en borger, blev opmærksom på, at den selv havde rod i nogle kort.

Det betyder, at pendlerparkeringspladsen befinder sig i landzone, og dermed kræver salgsboden nu pludselig en landzonetilladelse. Og den er der altså nu givet afslag på.

Rune og Merete Hylby kan klage over kommunens afgørelse til Planklagenævnet, men selv om han mener, at Holbæk Kommune har begået fejl, tøver parret med at klage.

- Med den nuværende klagebehandlingstid vil vi først kunne forvente en afgørelse om to-tre år. Det giver ikke så meget mening, for så er vores kunder jo væk til den tid. Vi havde håbet, at Holbæk Kommune kunne se det positive i at have en bod uden for byen, som mange mennesker er glade for, i stedet for, at al detailhandel skal ligge i bymidten, siger Rune Hylby til Nordvestnyt.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk