18. september 2021
Her er bådebroen fotograferet, da den var ny i 2016. Denne sommer er monteringen af broen blevet noget forsinket. Flydebroen, der ses for enden broen, er ikke længere en del af setuppet.
Her er bådebroen fotograferet, da den var ny i 2016. Denne sommer er monteringen af broen blevet noget forsinket. Flydebroen, der ses for enden broen, er ikke længere en del af setuppet.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efterspurgt bådebro kommer snart op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efterspurgt bådebro kommer snart op
Holbæk - 27. juli 2021 kl. 06:07
Af Kaj Ove Jensen

En del har den seneste tid undret sig over, at bådebroen ved Bognæsskoven i Bognæs i den østlige ende af Tuse Næs ikke er kommet op.

Halvvejs gennem sommeren ligger delene til broen stadig på land. Men nu er meldingen, at bådebroen bliver sat op enten i slutningen af denne uge eller i begyndelsen af næste uge.

Det er blandt andet endagsgæster i skoven og ved bålpladsen samt teltliggere og sommerhusbeboere i området, der savner broen. Det skyldes, at den ud over at tjene som bådebro også fungerer som badebro. Der er da også et skilt, der oplyser om bro og badevandskvalitet.

Delene ligger stadig på land

Foreløbig ligger delene til broen altså stadig på land. Broen tages på land i vinterhalvåret, fordi forholdene er for barske til, at den kan klare vinteren i vandet.

Holbæk Marina har siden 1985 haft opgaven med at tage bådebroen ned for vinteren og sætte den op igen før sommeren.

Formanden for bestyrelsen i Holbæk Marina, Henrik Larsen, forklarer, at tilladelsen til broen gælder for fem år ad gangen, og den var udløbet. Først kom den fornyede tilladelse fra Holbæk Kommune og dernæst Naturstyrelsen.

- Men så måtte vi på grund af coroaen højst samle 10 folk. Derfor aflyste vi arbejdsweekenden i maj, hvor broen plejer at komme op. Nu arbejder vi på at samle et hold, fortæller Henrik Larsen.

Han tilføjer, at der plejer at være 12 mand om opgaven.

Skader skal rettes

Der har været henvendelser til både Holbæk Marina og Holbæk Kommune om den manglende badebro. Henrik Larsen har i sidste uge oplyst kommunen om tidsplanen.

I øvrigt fik bådebroen nogle skader, da den var i vandet sidste år, så der er nogle ting, der skal rettes.

Den 65 meter lange bådebro ved Bognæs blev fornyet i 2016.

Når broen skal på plads til sommerhalvåret, sker det ved at fæstne den til de pæle, der banket ned i fjordbunden. Til vinteren tages broen ned igen og lægges på land.

Vandet er ikke så dybt på stedet, og derfor er der ikke så mange både som tidligere, der lægger til ved broen.

Den bruges af en del kajakroere, ligesom den bruges til at bade fra.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk