16. september 2021
Fredag den 3. november greb politiet ind og forbød adgang i 14 dage til en række rocker- og bandetilholdssteder på hele Sjælland. Også Bandidos MC?s tilholdssted i Østerstræde i Holbæk (billedet) blev lukket, og adgangsforbuddet er netop forlænget i 14 dage. Foto: Agner Ahm
Fredag den 3. november greb politiet ind og forbød adgang i 14 dage til en række rocker- og bandetilholdssteder på hele Sjælland. Også Bandidos MC?s tilholdssted i Østerstræde i Holbæk (billedet) blev lukket, og adgangsforbuddet er netop forlænget i 14 dage. Foto: Agner Ahm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter tattoo-brand: Nyt forsøg på at lukke rockerborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter tattoo-brand: Nyt forsøg på at lukke rockerborg
Holbæk - 17. november 2017 kl. 10:59
Af Morten D. Christensen

Al adgang til rockergruppen Bandidos MC's tilholdssted i Østerstræde 4 i Holbæk har været forbudt de seneste 14 dage, og fredag har Midt- og Vestsjællands Politi så forlænget adgangsforbuddet med yderligere 14 dage.

arrow Læs også: Politiet fastholder lukning af rockerborg i Holbæk

Det gælder dermed foreløbigt til fredag den 1. december klokken 12, og på det samme grundlag som hidtil, oplyser Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi, til dagbladet Nordvestnyt.

Politikredsene på Sjælland, herunder Midt- og Vestsjællands Politi, indførte i begyndelsen af november et 14 dages adgangsforbud mod 11 adresser rundt omkring på Sjælland og i hovedstadsområdet.

Det skete efter en række voldelige hændelser, der involverede personer med tilknytning til rockergrupperne Satudarah MC og Bandidos MC samt flere af deres støttegrupper.

Et masseslagsmål ved et boksestævne i Herlev i slutningen af oktober fik for alvor konflikten til at eskalere.

I Holbæk er borgmester Søren Kjærsgaard (V) tilfreds med, at politiet har benyttet sine muligheder for at lukke adgangen til Bandidos' rockerborg i Østerstræde, som i årevis har været uønsket og forsøgt lukket uden held.

Men borgmesteren så gerne, at det var Holbæk Kommune, der kunne skride ind med et adgangsforbud til rockerborgen.

Siden 1. juli i år har kommunerne med Bandepakke 3 i hånden haft mulighed for at lave midlertidige adgangsforbud i tre måneder, hvis rocker- eller bandetilholdssteder vurderes at være utryghedsskabende for de omkringboende.

Det er bare ikke lykkedes i Holbæk, må Søren Kjærsgaard konstatere.

- Vurderingen har været, at vi ikke har kunnet bruge Bandepakke 3 til at få lukket rockerborgen i Østerstræde. En lang række kriterier skal være opfyldt, og det er blandt andet nogle af elementerne omkring utryghedsskabende adfærd, der har manglet, siger Søren Kjærsgaard.

Han er umiddelbart skuffet over, at Holbæk Kommune endnu ikke har kunnet få bugt med det uønskede Bandidos tilholdssted midt i Holbæk.

- Jeg kan konstatere, at der er et stykke vej fra de politiske udmeldinger fra Christiansborg i forbindelse med aftalen om Bandepakken, der skulle give kommunerne flere muligheder for at lukke rockerborgene, og til de reelle muligheder, vi så har fået, konstaterer Søren Kjærsgaard.

Siden politikredsene for 14 dage siden satte det koordinerede adgangsforbud i kraft har der i Holbæk været et brandattentat mod en tatovørbutik, der er blevet kædet sammen med den verserende konflikt.

Det får Søren Kjærsgaard til at håbe på et kommunalt forbud.

- Med den seneste hændelse skal vi nu igen se på, om der kan laves et forbud, og det vil blive drøftet på et møde mellem politiet og kommunerne i næste uge, siger Søren Kjærsgaard til dagbladet Nordvestnyt fredag.

Rockergruppen Bandidos MC har haft tilholdssted i Østerstræde 4 i Holbæk siden foråret 2013.

Holbæk Kommune har flere gange, blandt andet med planloven i hånd, forgæves forsøgt at få forment rockergruppen adgang til huset.

arrow Rigmænd lejer klubhuse ud til bander
01. december 2017 kl. 03:00 Opdateret: kl. 03:00
arrow Politi ser »betydelig risiko« for angreb på rockerborg
30. november 2017 kl. 12:57 Opdateret: kl. 11:46
arrow Rockernes klubhus er stadig lukket land
17. november 2017 kl. 11:36 Opdateret: kl. 11:36
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk