25. september 2021
Gæster og personale måtte vente udenfor, mens brandfolk tog sig af slukningsarbejdet. Men alle tog det i stiv arm, også selv om der var enkelte af dem, der ikke fik afsluttet deres måltid.
gallery icon

Se billedserie

Gæster og personale måtte vente udenfor, mens brandfolk tog sig af slukningsarbejdet. Men alle tog det i stiv arm, også selv om der var enkelte af dem, der ikke fik afsluttet deres måltid.
Foto: Vsjfoto Aps
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter brand på historisk kro: Sådan går det nu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter brand på historisk kro: Sådan går det nu
Holbæk - 19. juli 2021 kl. 11:28
Af Palle Mogensen

Spisende gæster på den historiske Bromølle Kro mellem Jyderup og Ruds Vedby måtte lørdag ved 20-tiden afbryde deres måltid og gå udenfor.

Årsagen var en brand i kælderen, som dog efterfølgende har været mere til irritation end direkte faretruende, oplyser Bettina Bresnov, der ejer Bromølle Kro sammen med sin mand, Jan.

- Vi var lige kommet hjem til os selv, da der bliver ringet fra køkkenet, som fortæller, at opvaskemaskinen ikke virker. Jeg beder derfor en af dem om at gå ned i kælderen og se, om der er sprunget en sikring. Vedkommende går så ned for at kigge, og da han åbner døren til kælderen, vælter røgen ud. Heldigvis er han så fornuftig, at han lukker døren igen, inden han går op og slår alarm, fortæller hun.

Hun forklarer, at mens der blev ringet til 112, så fik personalet stille og roligt givet besked til gæsterne om branden og bad dem om at forlade kroen og gå udenfor.

- Der er ikke optræk til nogen form for panik undervejs, fortæller hun.

Udenfor ventede både gæster og personale på brandvæsnet, der var på vej.

En ambulance, der tilfældigvis kom forbi, stoppede op, men der blev ikke brug for den.

Røgdykkere sat ind
Da brandbilerne fra Vestsjællands Brandvæsen nåede frem, blev der straks sendt røgdykkere ned i kælderen, så man kunne finde ud af, hvor det brændte.

- Det viste sig at være en el-tavle til vandvarmeren, hvor der var sket en kortslutning. Det gav ikke så meget ild, men en masse røg, fortæller Bettina Bresnov.

Røgen blev dog til hendes ærgrelse ikke i kælderen.

- Via en skorsten og en pejs blev den ledt op på kroens førstesal, hvor vi har vores kursusfaciliteter. Men heldigvis er de ikke ret meget i brug om sommeren, fortæller Bettina Bresnov.

Brandfolkene fik slukket ilden og fik ved hjælp af tryk presset det meste af røgen ud af kroen igen.

Men brandfolkene kunne ikke forhindre at både kælderen og førstesalen blev kraftig sodskadet.

- Det gør ikke så meget i kælderen, men på førstesalen er alting dækket af sod. Møbler, billeder, gulve, vægge. Alt er sodet til. Og det var selvfølgelig lige der, hvor vi havde brugt tid på at male tidligere på sommeren, fortæller Bettina Bresnov.

På grund af blandt andet den afbrudte el måtte kroen, da branden var blevet slukket, meddele de spisende gæster, at resten af måltidet ikke blev serveret.

- Men heldigvis kunne vi meddele det selskab, vi havde, at de kunne fortsætte festen. Og det havde næsten ikke været til at bære, hvis det ikke havde været tilfældet. De havde allerede udskudt festen flere gange på grund af coronaen, fortæller Bettina Bresnov.

Ingen aflysninger
Hun slår fast, at branden ikke har betydet noget for kroens daglige drift.

- Vi venter stadigvæk på, at Skadeservice får gjort førstesalen ordentlig rent efter branden, men her er man ferieramte, så vi må lige vente lidt endnu. Men da vores værelser ligger i en seperat bygning bag kroen, er den del ikke blevet ramt af branden. Og alle vores bookinger til fester, spisning og lignende bliver gennemført som planlagt, lyder det fra Bettina Bresnov.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk