21. januar 2021
Efter 185 år på familien Estrups hænder, bliver Kongsdal Gods mellem Mørkøv og Undløse nu sat til salg. Ægteparret Hans Iakob Estrup og Suzanne Estrup har i samråd med deres tre voksne børn besluttet at sælge godset.
gallery icon

Se billedserie

Efter 185 år på familien Estrups hænder, bliver Kongsdal Gods mellem Mørkøv og Undløse nu sat til salg. Ægteparret Hans Iakob Estrup og Suzanne Estrup har i samråd med deres tre voksne børn besluttet at sælge godset.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter 185 år i familiens eje: Historisk gods er sat til salg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter 185 år i familiens eje: Historisk gods er sat til salg
Holbæk - 23. november 2020 kl. 12:37
Af Morten D. Christensen

800 hektar landbrugsjord, skovdrift, jagtrettigheder, udlejning af en snes boliger og erhvervslejemål - og oven i alt dét historiske bygninger, der i tidernes morgen for mere end 800 år siden var på biskop Absalons hænder.

arrow Læs også: Gods har huset konger og en kongemorder: Historien lever videre med ny ejer

Sådan kunne en salgsopstilling lyde efter, at familien Estrup har besluttet sig for at afhænde det historiske Kongsdal Gods mellem Undløse og Mørkøv, som har været ejet af skiftende generationer i familien siden 1835 - altså de seneste 185 år.

Den nuværende ejer, Hans Iakob Estrup, der har stået i spidsen for det smukt beliggende gods siden 1986, har sammen med sin hustru, Suzanne Estrup, og i samråd med parrets tre voksne børn, besluttet at sælge Kongsdal Gods med alle tilhørende forretningsområder.

Det fortæller Hans Iakob Estrup til dagbladet Nordvestnyt mandag.

Syvende generation

- Det er en beslutning, der har været på vej gennem nogen tid. Vi har i familien talt meget om, hvad vi gerne vil, og vores børn er nu enten i gang med at uddanne sig eller har uddannet sig. De har deres karrierer i København og er ikke interesserede i at drive Kongsdal videre. Det har vi fuld forståelse for, og vi har i familien nu valgt, at vi skal prøve noget andet, siger Hans Iakob Estrup, der selv repræsenterer syvende generation af Estrup-ejere af godset.

Han og familien boede i en årrække på Kongsdal, da børnene var mindre og gik i skole i Holbæk, men siden 2005 har den primære bopæl været i København.

Og nu er man så på udkig efter en køber, der vil drive Kongsdal Gods videre som land- og skovbrugsvirksomhed.

- Det er en virksomhed, vi sælger. At der så også er nogle historiske bygninger gør bare, at herligheden er endnu mere fantastisk, konstaterer Hans Iakob Estrup.

Prisen er hemmelig

Når man sælger virksomheder og godser kan man ikke bare lige finde en salgsopstilling på nettet, og Hans Iakob Estrup ønsker ikke at oplyse prisen for Kongsdal. Men arbejdet med at finde en køber er i gang, oplyser han.

- Jeg kan ikke sætte en pris på, men der er mange herligheder, og Kongsdal er lidt et klenodie i Danmark. Og det ligger tæt på København, så interessen er ret stor, siger den måske snart forhenværende godsejer til dagbladet Nordvestnyt mandag.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk