16. juni 2019
Ugerløse IF har netop indvidet et nyt e-sportslokale i foreningens klubhus.
Ugerløse IF har netop indvidet et nyt e-sportslokale i foreningens klubhus.
Foto: Per
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: E-sportsfeberen raser på Nordvestsjælland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

E-sportsfeberen raser på Nordvestsjælland
Holbæk - 17. januar 2019 kl. 19:56
Af Michael Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

E-sport har indenfor de sidste fem år for alvor etableret sig som en sportsgren, som de unge ynder at spille. Et af de steder, som også er kommet med til LAN-festen, er Ugerløse IF, hvor klubben den 6. januar indviede et nyt lokale kun til e-sport. Af andre klubber i Holbæk Kommune kan nævnes Svinninge IF, Jyderup Boldklub, Jyderup Badmintonklub, Knabstrup IF og Holbæk e-sport.

Hos Ugerløse IF kan 10 unge dyste i Fortnite for forskellige aldersklasser og i Counter-Strike.

-Vi smed allerede sidste år en føler ud til de unge, som en slags prøveballon. Det blev startskuddet til, at vi i april sidste år oprettede det første hold i Counter-Strike, siger underviser Andreas Hegelund fra Ugerløse IF.

Projekt e-sport i Ugerløse fik dog en hård start, og havde det ikke været for en villig bestyrelse og et godt lokalt tilbud fra en computerforhandler var projektet allerede strandet sidste år.

- I starten var det sådan, at de unge skulle slæbe deres e-sportsudstyr frem og tilbage. Det betød, at der gradvist kom færre og færre. Men vi følte, at vi havde fat i noget rigtigt, så efter et møde med bestyrelsen samt et godt tilbud fra en lokal forhandler, kunne vi den 6. januar i år åbne et spritnyt lokale specieldesignet til e-sport, siger han.

Negative holdninger
Meningerne og fordommene om e-sport florerer i stor stil på nettet. En af fordommene angående e-sport er, at de unge bliver inaktive, asociale og dovne ved at sidde for længe foran computerskærmen. Den fordom har de også hørt og diskuteret i Ugerløse IF, men de er langt fra enige.

- Når de unge sidder flere sammen betyder det, at de ikke bliver asociale. Som en del af træningen hos os, lærer vi dem, hvordan man gebærder sig og skriver på nettet. De lærer at huske på, at der sidder et andet menneske på den anden side af skærmen. Efter cirka en time til halvanden renser vi hovederne ved at gå ud og lege tagfat og så videre. Det er ikke noget, de unge skal, men de må godt, og så gør de fleste det også, siger Andreas Hegelund.

Ugerløse IF har to hold i henholdsvis Fortnite, som træner fra klokken 16 onsdag og torsdag klokken 15. Mens deres Counter-Strike hold træner tirsdag klokken 18 og onsdag klokken 19. Træningen foregår i klubhuset.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk