26. marts 2019
E-sport vinder indpas rundt omkring i landet. Derfor inviterer Jyderup Badmintonklub, Jyderup Boldklub og Svinnnige IF til LAN-party den 12-13 januar Foto: Jens Wollesen
E-sport vinder indpas rundt omkring i landet. Derfor inviterer Jyderup Badmintonklub, Jyderup Boldklub og Svinnnige IF til LAN-party den 12-13 januar Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: E-sport og fysisk aktivitet skal vende tilbagegang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

E-sport og fysisk aktivitet skal vende tilbagegang
Holbæk - 16. november 2018 kl. 19:24
Af Michael Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den klassiske foreningskultur oplever i disse år udfordringer på, at deres medlemmer forsvinder omkring teenagealderen til fordel for computerspillene. Derfor griber mange foreninger til nytænkning i form af at tilbyde e-sportsundervisning i et forsøg på at få medlemmerne tilbage i hallen.

Dette er også tilfældet i Svinninge IF, Jyderup Boldklub og Jyderup Badmintonklub.

-Vi har valgt at satse på e-sport, fordi idrætsforeningerne generelt er udfordret på antallet af medlemmer. Det er vi også. Det er ikke så meget på seniorplan, men på ungdomsplan. Når de er i en alder på 14-15 år, fanger joysticket meget, og det kan vi godt mærke, siger Jesper Larsen, formand for Svinninge IF.

Den samme tendens oplever de i Jyderup Badmintonklub, som også oplever, at de unge mennesker hellere vil sidde indenfor end at komme ud og røre sig.

-Vi bliver nødt til at finde et alternativ for at holde på de unge medlemmer. Ellers forsvinder de. Mange af de unge er ikke opvokset i samme foreningskultur som os, og derfor skal de fastholdes for at dukke op. Hvis vi kan lokke dem i klubben med e-sport, kan det være, at de samtidig får smag for foreningslivet, siger Henrik Rahbek, formand for Jyderup Badmintonklub

Det er på baggrund af den tendens, at de to foreninger sammen med Jyderup Boldklub inviterer til det store e-sportsarrangement i Svinninge Sportscenter den 12.-13. januar.

-Vi skal fange nogle af de unge igen, og det gør vi ved det her stævne. Hvor vi skaber rammerne for dem. Det skal fungere som en teaser for dem. Men det er også for at få de unge mennesker op ad stolen og for at få dem ud i foreningsmiljøet, siger formand Jesper Larsen fra Svinninge IF.

For at sikre sig, at LAN-festen bliver en fed oplevelse, har de tre foreninger hentet hjælp fra en arrangør, som har prøvet det hele mange gange før.

-Vi har fået e-sport.dk til at hjælpe os med planlægningen. De har tidligere hostet lignende events, så eventet er i gode hænder, siger Jesper Larsen.

De tre foreningers projekt er endnu i den spæde start, men de forventer, at spil som FIFA, Counter-Strike Go og Fortnite kommer til at blive en fast del af deres e-sportspakke, og at det skal krydres med fysisk aktivitet af en eller anden grad.

- Problemet er, at de unge ikke rører sig nok, når de spiller e-sport. Det vil vi prøve at kombinere, fordi for at være en god e-sportsspiller, kræver det, at man er i god form, siger Jesper Larsen.

Alle er enige, om at e-sport er kommet for at blive og forventer at have et hold klar i foråret 2019.

-Vi får skabt noget nyt i området, en slags ny foreningskultur mellem foreningerne, som ikke er set før, siger formand for Jyderup Badmintonklub, Henrik Rahbek.

Tilmeldingen til e-sportsweekenden kan ske fra fredag den 23. november, og viser den sig at blive en succes, er det meningen, at foreningerne på sigt skal lægge hal til ugentlig undervisning.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk