21. maj 2019
Hans Ulrich, Ulfoss Plastic A/S i Holbæk, kender ingen andre fabrikanter, der startede fabrik som 20-årig og 50 år efter stadig er leder.
gallery icon

Se billedserie

Hans Ulrich, Ulfoss Plastic A/S i Holbæk, kender ingen andre fabrikanter, der startede fabrik som 20-årig og 50 år efter stadig er leder.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Droppede uddannelsen til fordel for et liv og en verden med plast

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Droppede uddannelsen til fordel for et liv og en verden med plast
Holbæk - 09. august 2018 kl. 15:40
Af Margit Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I 50 år har Hans Ulrich og Ulfoss Plastic A/S været tæt forbundet. Som 20-årig handelsstuderende startede han en beskeden produktion af pvc-spolerør. De er for længst opgivet, i dag produceres og eksporteres tonsvis af plastfolie til emballage i fabrikken på Spånnebæk i Holbæk.

Og fra søstervirksomheden Euro Plast på Bødkervej produceres tonsvis af husholdningsplastposer. Men plast er meget mere end plastposer, understreger Hans Ulrich.

Der er mange typer folie til forskellig emballager spændende fra krympeplast til indpakning over stomi- og urinposer til poser med kaffe, modermælkserstatning og colasirup til McDonald's.

Hans Ulrich var kun handelsstuderende et år, da han droppede uddannelsen, noget han aldrig i dag vil anbefale unge at gøre. Men han ville plasten og blev aldrig cand. merc. i udenrigshandel. Til gengæld blev han mange år senere af erhvervsminister Mimi Jakobsen opfordret til at blive formand for Danmarks Eksportråd. Det var han i tre år.

Plastic har i øjeblikket et meget skidt ry, og det er uretfærdigt og fejlagtigt, der er ikke en modsætning mellem plast og miljø, mener Hans Ulrich. Plastmateriale har blandt andet gjort store airbusfly og biler lettere, så der bruges mindre brændstof.

- Det er ikke plast, der sviner, men mennesker, der sviner med plast, fastslår han.

Der er fokus på miljøet i Ulfoss Plastic. Der køres ikke spild ud af fabrikken, det genanvendes. Og genanvendelse er den sunde fornuft, understreger han.

Der er også et forsøg på vej med plast lavet af biomasse.

Hans Ulrich er fyldt 70 år, men har ingen planer om stoppe.

- Jeg føler stadig, jeg kan bringe virksomheden videre. Men udløsbdatoen nærmer sig, erkender Hans Ulrich.

Hans og virksomhedens jubilæum markeres med en reception fredag den 10. august på spånnebæk fra 14 til 17.

Læs mere om dobbeltjubilæet i Nordvestnyt torsdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk